187 Views

For de fleste judoutøvere i Norge er NM det store målet for sesongen, og deltagelsen var god i helgas mesterskap i Levanger. Levanger Judoklubb er en rutinert arrangør, med en stab av stabile funksjonærer, og mesterskapet ble som ventet avviklet uten noen store problemer.

Årets kongepokaler ble vunnet av Cecilie Bolander, Ippon Judoklubb, og Herman Hermansen, Sandnes Judoklubb. FOTO: Christian Wolff
Årets kongepokaler ble vunnet av Cecilie Bolander, Ippon Judoklubb, og Herman Hermansen, Sandnes Judoklubb. FOTO: Christian Wolff

Lørdagen var det mange bra kamper med flott judo, og stor spenning var naturlig nok knyttet til hvem som kunne dra hjem med en kongepokal til premieskapet. Kongepokalene var i år satt opp i de «lette» åpne klassene, det vil si Åpen klasse -63 kg for damer og Åpen klasse -73 kg for herrer.

Mange luftige kast. FOTO: Christian Wolff
Mange luftige kast. FOTO: Christian Wolff

For damene ble det ikke uventet en finale mellom Madeleine Rubinstein, Fredrikstad Kampsportklubb, og Cecilie Bolander, Ippon Judoklubb. Kampen gikk til Golden score, og ble avgjort i favør Bolander.

Finalen mellom Herman Hermansen, Sandnes Judoklubb, og Geir Bjerknes, BK-judo, ble forholdsvis jevn, og det var tydelig at begge gjerne ville ha den gjeve pokalen. Hermansen trakk det lengste strået, og vant på yoko i en kamp som holdt på spenningen helt til sluttsignalet gikk.

Så vel på lørdag som på søndag var Ippon Judoklubb beste klubb på medaljestatistikken.
Klubb nr. 2 var Oslo på lørdag, mens på søndag var Trondheim en klar nr. 2. En del utøvere konkurrerte både lørdag og søndag, og noen av dem tok gull begge dager.

Rosa Alsgaard, Ippon Judoklubb, tok gull i U18 og U21 på søndag i tillegg til gullet i senior damer på lørdag.

De offisielle resultatene er nå publisert, og live resultater og statistikk finner du her.

Se også alle 454 Judobilder tatt av fotograf Christian Wolff.

Gratulerer til alle medaljevinnere!

Hans Engebretsen,
Stevnekomitéen

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier