- Judo.no - https://www.judo.no -

B-dommerlisens til Farhad Ganji

Under årets Ippon-cup 15. september skulle Farhad Ganji opp til eksamen for B-dommerlisens. En teoritest ble gjennomført i forkant og den praktiske prøven under selve stevnet. Kandidaten gjennomførte både teori og praksis der han viste god judokunnskap og judoforståelse. NJF gratulerer med bestått Nasjonal B-lisens.

[1]

Farhad Ganji tok B-dommerlisens Ippon-cup. Her dømmer han Senior-NM, hans siste forberedelse før eksamen. FOTO: Christian Wolff/judobilder.org

Vi håper denne dommerlisensen er en kilde til inspirasjon også for andre, og vi at flere ønsker å videreutvikle seg som dommere. De siste årene har det vært gjennomført mange kurs, og det er flere kandidater på både klubb og regionplan.

Vi tilbyr en nå veletablert mentorordning [2] for nye dommere hvor man får oppfølging i lokale/ regionale stevner. I tillegg har Ungdomsprosjektet [3] et tilrettelagt utdanningsløp hvor kurs og seminarer er gratis.

En liten oppfordring til slutt: Det er i klubbene utviklingen starter, også for dommere. Det er også viktig at disse blir tatt vare på i klubbene på lik linje med konkurranseutøverne slik at vi kan beholde de på matta i mange år.


Stine Lastein

Fagsjef
Norges Judoforbund