Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

C-dommerkurs i Larvik

Fredag 29. august og lørdag 30. august var det klart for C-dommerkurs i Larvik. Det var åtte deltakere med på kurset, syv fra Larvik JK og en fra BK-Judo.

FOTO: Petter Grime

FOTO: Petter Grime

På fredag startet kurset rundt kl. 18.00 og varte til ca. 20.30. Denne kvelden var teoridelen i fokus. Første del omhandlet en power-point presentasjon om dommeren, dommerens rolle, dommertegn, hvordan man bør oppføre seg som dommer, og ca. halve kampreglementet. Den siste timen på fredag kveld så deltakerne på videofrekvenser av de nye reglene fra seminaret i Malaga 2014.

På lørdagen holdt vi på med praksisdelen fra klokken 09.00 til kl. 15.00. Deltakerne var flinke så kurset gikk fort og effektivt. I løpet av de første to timene gikk vi gjennom resten av reglementet med stor fokus på straffbare handlinger. I de neste tre timene, med pauser imellom, gikk vi løs på praksisdelen. CARE-systemet var i bruk så deltakere fikk også prøvd seg som assistentdommere.

FOTO: Petter Grime

FOTO: Petter Grime

Kampene var varierte slik at deltakerne fikk noen utfordringen. Noen fikk i oppgave å være veldig negative, mens andre ble bedt om å kaste slik at vi fikk noen skåringer med. Alle fikk forsøkt seg som mattedommer, assistentdommer og sekretariat minst tre ganger hver. Den siste timen var en skriftlig prøve. Jeg delte dem inn i to grupper, fire på hver gruppe. Da alle var ferdige tok vi en felles oppsummering og gjennomgang av prøven som alle bestod.

De nye Dommer-C lisensierte deltakerne:

Gratulerer så mye!

Petter Grime
Kursholder


Publisert 3. september 2014, kl. 14:54 (sist oppdatert: 10. mars 2015, kl. 10:47) av Kristoffer Halmøy

Legg igjen en kommentar