Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Dommerapport European Open Tallinn

Nok en gang var det ut på oppdrag for NJF i Europa, denne gangen var det European Open for damer og herrer i Tallinn.

Reisen gikk uten noen ting å bemerke, så den hopper vi greit over. I motsetning til sist jeg var ute (Madrid i mai) så var det ingen problemer med akkrediteringen heller, helt smertefritt som det skal være.

Alle dommerne på stevnet.

Alle dommerne på stevnet.

Dommerne får opplæring i Care-systemet.

Dommerne får opplæring i Care-systemet.

Oversiktsbilde hallen.

Oversiktsbilde hallen.

Etter å ha installert meg på rommet tenkte jeg at det kunne være greit å få i seg litt lunsj, men da jeg kom ned i lobbyen fikk jeg beskjed om at restauranten åpnet først om 2 timer. Heldigvis traff jeg Einar Suur fra Estland og han inviterte Franky De Moor, Metin Özkan og meg på lunsj i noe han kalte Teletorn. Det viste seg å være ett Teletårn der det var en restaurant 180 meter opp i luften, så derfor inntok jeg en «høy» lunsj denne dagen.

Dommermøte fredag kl 19 ble ledet av Metin og Franky, og Franky hadde med seg de seneste korrigeringene fra EM-Jr i Bucuresti.

Ellers endrer de litt på rutinene og tar møte rett etter stevnet i stedet for morgenen etter. Dette fordi de mener at situasjonene nærmere i tid og dermed antagelig lettere å huske.

Etter møtet var det å ta det med ro for å være klar til stevnet, en liten strek i regningen ble det at jeg kjente en forkjølelse komme for fullt. Så for egen del bar stevnet preg av sår hals og feber, noe som muligens gikk ut over prestasjonen.

Lørdag. Denne dagen bar preg av at utøverne ikke var i toppskiktet, mye dårlig judo og nesten hver kamp ble avgjort av shidoer. På min matte gikk det 2 timer før vi fikk første ippon på kast, selv hadde jeg en ippon på osaekomi hele dagen. Følte at det var strevsomt og at jeg måtte jobbe mye med meg selv og det ble ingen finaler på meg denne dagen. Kanskje fortjent også.

På møtet etter stevnet var det ett par ting de tok opp:

På kvelden var vi invitert ut av arrangøren, men fordi jeg ikke var i form valgte jeg å spise på hotellet i stedet og gå tidlig til seng.

Søndag. Etter en noe urolig natt følte jeg meg litt bedre, men stemmen var i ferd med å svikte helt. Så det ble å pøse på med Doc og Firshermans friend for å holde det gående. Judoen var bedre og dømmingen gikk noe bedre denne dagen.

I min første kamp hadde jeg +78 Kg damer og der setter blå inn ett O-soto angrep hvor hun legger alle 110 kiloene sine på kneet til motstanderen og tvinger gjennom. Jeg kunne se at det kneet ikke ville tåle presset, men kan ikke stoppe det. Landingen er til Waza-ari men jeg gir allikevel Ippon for jeg tenker at da kan jeg raskt skaffe legehjelp og sende blå av matta. Men assistentene insisterte på at det skulle være Waza-ari og da måtte jeg vente på at legen sa hun ikke kunne fortsette før jeg sendte blå utøver av matta. Vel, etter hvert ble hun båret av matta og kjørt direkte hjem til Litauen for legesjekk. De tenkte nok at det var veldig lurt å ikke dra på sykehus i Tallinn, turen hjem tok jo bare 7 timer.

Resten av dagen gikk ganske greit, men ingen finaler denne dagen eller. Hadde vel ikke mine beste dager som dommer og var veldig spent før møtet etter stevnet.

Franky og Metin snakket igjen om scoringer, at det var noen som måtte trene mer. Men generelt var de fornøyd med dømmingen disse to dagene.

På stevnet ble det utdelt 2 A, og 2 C, resten fikk B og jeg var en av de heldigvis. Må si meg fornøyd med B men er selvfølgelig skuffet over å ikke komme til noen finaler.

Vel da er det å komme seg hjem og gjøre de siste forberedelsene til NM, håper vi sees der.

Med hilsen fra en norsk dommer i et propellfly ett eller annet sted mellom Tallinn og Oslo.

Sven-Ove Johansen
Internasjonal A-dommer


Publisert 3. oktober 2014, kl. 14:26 (sist oppdatert: 3. oktober 2014, kl. 14:26) av Kristoffer Halmøy

Legg igjen en kommentar