Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Dommerrapport EC u21 Polen

Arild Maka og Petter Grime deltok som dommere på Europacup-stevnet for junior i Gdynia, Polen 2018. Les deres rapport her:

Arild Maka dømmer semifinale i -100 kgs klassen. FOTO: Petter Grime

Helgen 6-8 juli var det klart for europacup for junior i Gdynia. Fra Norge stilte vi to dommere; Arild Maka og Petter Grime. Det ble en tidlig reise for begge for å nå fram til registreringstid og dommermøtet. Registrering gikk greit, rommet måtte vi vente litt på, og ventingen til dommermøte ble deretter et faktum.

Dommermøtet ble som vanlig holdt etter trekningen. Flesteparten av de som er med på trekningen nå er dommere. Fra kommisjonen var Ozkan og Mouette. Det var ingen nye regler, men fokus på handlinger på kanten: Vent til situasjonen er ferdig før du dømmer Mate og eventuelt gir straff eller scoring. Følg med på sekretariat og scoringstavle. Gi gjerne osae-komi etter Ippon i tilfelle poeng blir endret. Skill mellom «head defence» og «bridge». Prøv å ta avgjørelser uten bruk av care systemet.
Til sammen var vi 23 dommere.

Lørdag
De letteste klassene begynte den første dagen. Arild ble satt på matte tre, mens Petter ble stående på matte to. Det var rundt 7-8 dommere pr. matte. På matte to startet de med -66 herrer og -52 damer. På matte tre var det herrer -73 og -57 damer. Stevnedagen gikk etter planen. Åpningsseremonien var strategisk plassert kl 16.00 med finalerunder etterpå. Begge norske var deltagende i finalerunden.

Søndag
Stevnet startet til samme tid, kl 10.00. Det var et kort dommermøte en halvtime før kampstart. Der gikk vi litt gjennom erfaringer fra lørdagens dømming: Posisjon og stil fra dommeren samt variasjoner i skåringsverdi. Rulling over ryggen. Ser du ikke beltet i rullingen skal det minst gis waza-ari. Være mer strenge med enhåndsgrep. Utøverne skal ha tak med begge hender for å kaste. Shido skal gis etter 3-4 sekunder med grep kun med en hånd.

Det var de samme teamene som forrige dag. Matte to fikk en god del forskjellige vektklasser denne dagen. På matte tre var det utøvere fra -70 damer og – 90 herrer. Stevnet gikk smertefritt og finalerundene likeså.

Etter stevnet takket vi for oss og dro tilbake til hotellet. Der spiste vi en god middag før vi tok kvelden før en tidlig reisedag neste morgen.

Arild og Petter


Publisert 8. august 2018, kl. 13:01 (sist oppdatert: 8. august 2018, kl. 14:52) av Stine Lastein

Legg igjen en kommentar