- Judo.no - https://www.judo.no -

Dommerrapport fra Nordisk Mesterskap

Arlid Maka representerte Norge som dommer under Nordisk Mesterskap i Trollhättan, Sverige. Les hans rapport her:

Nordisk Mesterskap i år ble arrangert for både U18, U21, SR og veteraner. Det ble derfor et noe større arrangement enn det jeg tror arrangørene så for seg.

For min del startet det med fly fra Sola fredag kl 14:00 og videre med leiebil fra Gardermoen. Pga en stengt Oslofjordtunnell ble det mye stanging i kø før jeg kom ut på E18. Reisen for øvrig gikk problemfritt til sentrum i Trollhättan.

Iht tidsplanen jeg hadde fått tilsendt fra leder i den svenske dommerkomiteen (Dick Johansson) skulle det være dommermøte lørdag morgen i hallen kl 08:30. Jeg ble derfor noe overrasket da Per-Arne Grime ringte meg opp kl 08:05 og spurt om jeg hadde ankommet. 5 minutter senere ble jeg om mulig enda mer forundret i det jeg ankom hallen og så at stevnet hadde startet. Jeg snakket med Dick, og fikk vite at de hadde valgt å starte stevnet en time tidligere enn planlagt…

Ikke den beste starten på dagen, men jeg fikk da tildelt plass på matte 1 og da gikk det slag i slag frem til 22:20. Så med 3 matter, var det nok noe optimistisk å få dette unna til kl 18:00 slik tidsplanen viste.
Det ble gjort litt stas på finaler og premieutdeling. Selv fikk jeg dømme H-60 i U18 på lørdag og H-81 i U21 på søndag pluss 3 kamper som assistentdommer.

Banketten lørdag kveld ble stort sett uten dommere, noen få valgte å gå rett fra stevnet til banketten, men de fleste valgte korteste vei til hotellet (5 minutter å gå).

Søndag morgen startet også stevnet en time tidligere enn annonsert, men da fikk jeg med meg dommermøtet. Det kom noen få kommentarer etter dømmingen lørdag:

På lørdag var vi 4 dommere i mitt team, en av dem kunne ikke være med på søndag, så da ble 3 stk som jobbet en halv time og hadde fri en halv time.

Etter relativt mange stevner det siste halve året føler jeg en bedre flyt i dømmingen, men jeg føler også at regelendringene har gjort jobben lettere for dommeren, ikke minst at yuko og waza-ari er slått sammen.

Reisen hjem første også til diverse omveier pga stengte veier, men jeg rakk akkurat hjem før midnatt.