Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Rapport C-dommerkurs Kristiansand

Thom Hallum holdt C-dommerkurs i Kristiansand. Les hans rapport her:
Helgen 23.-24. februar 2018 ble det arrangert C- dommerkurs i Region Sør. Det er ikke ofte det holdes dommerkurs i denne regionen, og jeg takket selvfølgelig ja når jeg ble bedt om å holde kurs i Kristiansand.

Deltakere og medvirkende utøvere på dommerkurset. FOTO: Hilde Enge Perez

Kristiansand Judoklubb, eller Judosenteret som det heter, har egne lokaler som passet bra til kursvirksomhet når det ikke var så mange deltagere. Det er et pause/ spiserom med et stort matteareal vegg i vegg.

Ny kompetanse testes ut i praksis av kursdeltakerne. FOTO: Hilde Enge Perez

Eulicer Rennie Pérez er grunnlegger og hovedtrener i klubben, og det var kona Hilde som var min kontaktperson og altmuligkvinne gjennom helgen. Kjempeservice hele veien. Tusen takk for all hjelp og tilrettelegging.

Jeg ble hentet på Kjevik når jeg landet og vi dro rett til dojoen. Kl. 18.30 var vi i gang med en presentasjon av nye regler 2018, og videre en innføring i dommerrollen og hva det innebærer. Det var tydelig at deltagerne var vel forberedt, da gode refleksjoner og spørsmål kom på løpende bånd. Vi gikk også gjennom en del som omhandler mental trening, en ikke uvesentlig del av det som er å være dommer.

Lørdag morgen startet vi med forskjellige situasjoner fra IJF videoeksempler 2018. Kristiansand Judoklubb hadde skaffet flere barn til å gå kamper under den praktiske delen, så det ble brukt en del tid på videoanalyse av spesielt farlige situasjoner (eks. hodelandinger) og situasjoner med shime- og kansetsu- waza som man kjenner som armbend og kvelninger.

Etter en grundig videoanalyse ble det mattetid med bl.a. draktkontroll, hilseprosedyrer og gjennomgang av straffer. Etter lunsj var turen kommet til praktisk dømming på matta. Barna var klare til å gå kamp, og det ble full fart fra start. Det var ikke bare barn, men både kursdeltagere og andre eldre, voksne utøvere var med som utøvere på den praktiske delen.

Kurset ble som vanlig avsluttet med en test, og alle kandidatene klarte seg utmerket også gjennom den delen.

De nye dommerkandidatene er:

Mvh. Thom Hallum, IJF- B dommer og kursholder.


Publisert 5. mars 2018, kl. 12:23 (sist oppdatert: 5. mars 2018, kl. 12:23) av Stine Lastein

Legg igjen en kommentar