Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Rapport fra IJF/OJU Dommerseminar

Margrethe Szasz er norsk, dommer og bosatt i Australia. Les hennes rapport fra det kontinentale dommerseminaret i Australia, med fokus på de nye kampreglene.

FOTO: Margrethe Szasz

FOTO: Margrethe Szasz

IJFs dommerdirektør Mr. Juan Carlos Barcos kom til Sydney for å holde Oceania Judo Unions (OJU) dommerseminar 15. mars, for å forklare de nye reglene. Han var i ordentlig godt humør, og la ikke skjul på at han elsker å komme til Sydney. Carlo Knoester, som er medlem av IJFs dommerkomite og bor i Perth, hjalp ham med seminaret, i tillegg til New South Wales dommerkomite.

Det var omtrent 40 deltakere, som var for det meste dommere, men også noen trenere. Det var bl.a deltakere fra de fleste delstatene i Australia, og «turister» som vi kaller dem, fra New Zealand, Papua New Guinea, Tonga og Singapore.

Vi gikk gjennom situasjoner fra konkurranser på video og diskuterte straffer, poeng, inn/ut og andre regler. Det var litt overraskende at Mr. Barcos gikk med på å være enig i flertallets meninger, selv om de hadde en annen mening av samme situasjon i Europa. Jeg vet ikke helt hvordan det fungerer i praksis.

Noen hovedpoeng:
Mate:

Straff:

Poeng:

Osae-komi:

Golden score:

Vi hadde både en teoretisk og en praktisk del på dette seminatet. Mr. Barcos avsluttet med å si at dommerne må bruke:

Mr. Barcos understreket også at han ønsker et nærmere samarbeid mellom dommere og trenere.

Det var hyggelig å se igjen dommerkolleagaer fra nær og fjern. Spesielt hyggelig var det å treffe Lennie Niit, President av OJU og visepresident av IJF. Selv om han representerer Tonga, snakker han jammen flytende Svensk fremdeles! Jeg ble invitert til Tonga, og håper at jeg får dra en gang!

Margrethe Szasz
Internasjonal dommer


Publisert 24. mars 2014, kl. 22:55 (sist oppdatert: 22. november 2014, kl. 23:19) av Kristoffer Halmøy

Legg igjen en kommentar