451 Views

Sparebankstiftelsen DNB arrangerer lederutviklingsprogram for viktige, fremtidige bidragsytere i samfunnet! Det er klart de ikke kommer utenom NJFs utviklingssjef Lill Merethe Tjeldvoll.

Fra første samling i Toscana. FOTO: Roger Bareksten.
Fra første samling i Toscana. FOTO: Roger Bareksten.

Sparebankstiftelsen DNB ble etablert høsten 2002 med formål å være en stabil og langsiktig eier av DNB, samt å ivareta sparebanktradisjonen med å gi økonomiske gaver til allmennyttige formål. Stiftelsen støtter prosjekter som skaper engasjement, som har verdi over tid, som involverer frivillige og som gir et positivt bidrag til barn og unge.

Norsk judo kjenner godt til dette aspektet allerede, etter at vi i 2014 ble tildelt en gave på 1,5 millioner kroner fra stiftelsen.

Stiftelsen har utviklet et Dannelsesprogram/Lederutviklingsprogram som varer i to år, og skal bidra til at unge talenter får en solid ballast for å kunne ta et større lederskap.

Palazzo Medici. FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll
Palazzo Medici. FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll

– Vi håper dette motiverer til at de fortsetter å være aktive i frivillighetsarbeidet. I tillegg synes vi det er viktig at vi har ledere med denne type bakgrunn i Norge, sier Sissel Karlsen i Sparebankstiftelsen DNB.

Som navnet tilsier innebærer Dannelsesprogrammet både en intellektuell og personlig utviklingsprosess. Deltakerne tas med på en reise i vår humanistiske arv, gjennom ulike historiske epoker, hendelser og ideer, og relaterer dette til moderne ledelsesteori.

Dannelsesprogrammet består av sju samlinger, og foregår både i Italia og i Norge. Mye arbeid foregår i smågrupper på samlingene. Første samling er i Toscana, der deltakerne inspireres av blant annet Michelangelo, da Vinci og Dante. De neste samlingene foregår i Oslo, der deltakerne får inspirasjon gjennom blant annet temaer rundt Kristiania-bohemen, Henrik Ibsen og Fridtjof Nansen. Den siste samlingen er i Roma.

David av Michelangelo. FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll
David av Michelangelo. FOTO: Lill Merethe Tjeldvoll

På hver samling hentes det inn en ekstern bidragsyter av nasjonalt format som deler sine erfaringer innen det temaet som drøftes. Alle deltakerne får også tilbud om en mentor etter at samlingene er avsluttet.

NJF er veldig takknemlige for at vi har dyktige medarbeidere som også legges merke til utenfor vår egen organisasjon.

Gratulerer Lill Merethe, og lykke til med utviklingsprogrammet.

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier