180 Views

Det var med en viss grad av spenning jeg deltok i mitt første internasjonale oppdrag, den 70. utgaven av EJU’s ordinære kongress, som ble avholdt i Kaunas lørdag 1. desember. Samtidig var det litt kjedelig å gå glipp av et viktig klubbseminar som NJF arrangerte samme helg.

Jeg er for eksempel ikke vant til å bli plukket opp på flyplasser og kjørt til hotellet. Minibussturen delte jeg med bl.a franske representanter hvorav den ene var verdensmester og 9.Dan, så da skjønte jeg hvor listen lå.

Representantene på EJU’s 70. Ordinære Kongress. Foto: EJU / Emanuele Di Feliciantonio

Akkrediteringen gikk veldig fint takket være grundig forarbeid av Lill Merethe på forbundskontoret. Det viste seg også at Zygimantas Rybinas som har en fortid fra Trondheim var aktivt med i organisasjonskomiteen for den praktiske gjennomføringen av kongressen, så det var trivelig å slå av en kort prat med han.

Fredag 30/11 var det en uformell middag med alle representantene, og her havnet jeg på bord med min danske kollega Søren Studsgaard. Siden vi begge var nye, og hadde veldig mye til felles både når det gjelder nivå og størrelse på forbund var dette veldig trivelig. Våre andre nordiske kolleger fant vi i løpet av kvelden og vi hadde et kort uformelt møte ledet av svenskenes Kristina Pekkola. Vi snakket alle om våre mål og strategier og hvilke utfordringer vi står ovenfor som forbund. Kristina forklarte at det er viktig at de nordiske land står sammen også politisk hvis det er saker vi ønsker å forandre.

President Jørgen Hillestad avbildet med nordiske kolleger fra h.v. Finland, Færøyene, Danmark og Sverige. Foto: EJU / Carlos Ferreira

Den ordinære kongressen ble ledet av president Sergey Soloveychik og gikk veldig greit for seg med presentasjoner fra de forskjellige avdelingene. Vi som var nyvalgte presidenter ble også presentert for salen. Det var bare én votering på den økonomiske biten og 100% stemte for forslaget. Konklusjonen er at det går veldig bra med EJU`s økonomi, og det var også den oppfatningen jeg fikk fra andre delegater. EJU virker å være fremoverlent i forhold til utvikling og det var et fokus på både judo i skolen, fallteknikk som skadeforebyggende tiltak, trenerutvikling og at judo er mer enn sport.

Etter kongressen var det work shop i forbindelse med judo i skolen og denne sesjonen ble ledet av Jane Bridge som nylig var i Norge. Det kroatiske og britiske judoforbundet hadde en gjennomgang av sitt arbeid og dette ble diskutert i grupper før plenumsdebatt. Det er interessant å se at mange forbund jobber med det samme og at det er mange felles tanker.

Selve jubileet ble lagt til teatret i Kaunas der det først var fingermat, drinker, fotosessions og småprat før en lang gallakonsert med musikalske innslag, ballett og diverse komiske innslag. Etter denne konserten var det gallamiddag der IJF’s president Marius Vizer og EJU’s president Sergey Soloveychik utvekslet fine ord og gaver. Det var en stilig og påkostet jubileumsfeiring så det var litt uvant med denne VIP-behandlingen. Kvelden ble avsluttet i baren med nordisk forbrødring og gode ideer for videre samarbeid.

Jeg har blitt kjent med de nordiske representantene, noe som var en hovedmålsetting med turen og har blitt overbevist om at det er viktig at vi har representanter på den internasjonale arena, og at judofolk er utrolig hyggelige uansett størrelse på nasjon, dangrad eller internasjonale prestasjoner.

For de som er interessert så kan det leses mer om kongressen på EJU sine nettsider.

Mvh
Jørgen Hillestad
President, NJF

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier