- Judo.no - https://www.judo.no -

Judo på Ridderuka

Ridderuka er verdens største vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede. I år var Judo på Ridderuka for første gang.

I år som i fjor ble en av dagene satt av til andre særforbund, hvor en rekke ulike idretter kunne testes ut. Fra Judoforbundet stilte 3 dyktige instruktører på Beitostølen, som er arenaen for arrangementet.

Judo på Ridderuka. Rått parti: 3 mot 1 i newaza fikk latteren frem. FOTO: Kim Brynildsen [1]

Rått parti: 3 mot 1 i newaza fikk latteren frem. FOTO: Kim Brynildsen

Barn, ungdom og voksne fikk prøve seg på kast og bakkekamp og det var liten tvil om hvor det var populært å være. Det var blinde, døve og døvblinde utøvere, utøvere på krykker, i rullestol, og med downs syndrom. Alle som ønsket fikk være med; Deltakere, ledsagere, familiemedlemmer og arrangører var storfornøyde.

Eller som instruktørene uttalte: Etter 5 harde timer på matta, med noen hundretalls besøkende er oppsummeringen av tilbakemeldingene kort og presis: Judo er kult!

Ridderuka er en glimrende mulighet til å vise frem judosporten og å demonstrere hvordan den kan tilpasses absolutt alle. Vi satser derfor på å delta på flere slike arrangementer.

Har du eller din klubb lyst til å starte et judotilbud for mennesker med funksjonsnedsettelse? Det er enklere enn du tror. Ta kontakt [2] for å få vite om hva Judoforbundet kan bistå med.

Stine Lastein,
Fagsjef