Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Sølv til Julie og Joakim i St. Petersburg!

Julie Wikdahl (Trondheim Judokwai) og Joakim V. Jensen (Ippon Judoklubb) dro til Special Olympics European Judo Competitions i St. Petersburg for å representere Norge. De gjorde en strålende innsats og fikk med seg hver sin sølvmedalje i bagasjen.

Den norske delegasjonen i St. Petersburg. FOTO: Ingrid Vårdal

Den norske delegasjonen i St. Petersburg. FOTO: Ingrid Vårdal

Arrangementet fant sted 6.-10. desember og ble organisert av Special Olympics Russia. Med som lagledere fra Norge var Ståle Wikdahl (Head of delegation) og Ingrid Vårdal. Den første dagen gikk med til akklimatisering og sightseeing i den vakre byen. Alle delegasjonene fikk dessuten omvisning på en russisk ubåt.

Dag 2 startet med mye trening så utøverne fikk kjørt seg. Dag 3 gikk med til divisjonering og inndeling i ulike kategorier. Dag 3 var kampdag. Joakim havnet i den største gruppa, sammen med fire andre sterke motstandere fra bla Moskva & Aserbajdsjan. Joakim gikk fine kamper og fikk til mye fin judo. Det var bare russeren som greide å få kastet Joakim i matta, så det ble en imponerende 2. plass!

Julie fikk bare 2 jenter i gruppa si, men de var til gjengjeld en del kilo tyngre. Det stoppet imidlertid ikke Julie, den første motstanderen fikk Julie kastet med en flott teknikk. I kamp to ledet hun med yoko og waza-ari, men havnet på slutten av kampen i et solid holdegrep. Litt bittert, men likevel en fin 2. plass.

Med to sølvmedaljer fra Russland er delegasjonen fra Norge kjempefornøyde. Vi sikter mot flere gode resultater i framtiden!

Stine Lastein, Fagsjef


Publisert 14. januar 2016, kl. 20:17 (sist oppdatert: 15. januar 2016, kl. 15:16) av Stine Lastein

Legg igjen en kommentar