Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Sølvmedalje til Julie Wikdahl

Special Olympics Switzerland arrangerte sitt første internasjonale stevne lørdag 18 juni. Det var god deltagelse med langt over 100 påmeldte fra Nederland, Sveits, Tyskland, Belgia, Østerrike, England, Skottland og Norge. Julie Wikdahl, Trondheim Judo Kwai, deltok med coach og ledsager Ståle Wikdahl.

Lørdagen begynte med 2 timers oppvarming og trening, ledet av arrangøransvarlig og trener Cecilia Evenblij. Det var fokus på uchi komi og ashi waza, og økten ble avsluttet med divisjonering.

Ippon! Julie får inn et supert hoftekast. FOTO: Ståle Wikdahl

Ippon! Julie får inn et supert hoftekast. FOTO: Ståle Wikdahl

Divisjonering er en av de største forskjellene fra judo for funksjonsfriske. Dette innebærer at deltakerne blir samlet gruppevis før stevnet og trener sammen. Deretter deles de inn etter nivå og ferdigheter for at kampene skal bli så jevne som mulig.

Julie kom i en tøff gruppe, med bla Abigail Teunissen fra Nederland. Hun kjempet huns seg til 3 seiere og 1 tap. Et noe uheldig innbyrdes oppgjør ga en litt skuffende, men fullt fortjent 2. plass.

Etter stevnet var det ordnet med grilling & sosiale ting. Man kjemper så svetten spruter på matta, men selvsagt gode venner etterpå.

For øvrig retter Julie en stor takk til NJF-sponsor Select for representasjonstøyet, samt Green Hill som har sponset ny judogi. Med bare drøye 2 mnd. til British Open i Stoke Mandeville er det ikke tid til sommerferie. Når hun i tillegg er så heldig å bli trent av Regimantas Rybinas, Litauisk mester i Judo, er en god plassering i England innenfor rekkevidde.

Med vennlig hilsen,
Ståle Wikdahl


Publisert 29. juni 2016, kl. 10:54 (sist oppdatert: 29. juni 2016, kl. 10:54) av Stine Lastein

Legg igjen en kommentar