Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Brunbelteløftet

I norsk judo er det mange godt voksne judoutøvere som har lagt ned mye arbeid i klubben og gjort en uvurderlig innsats for andre.

Uki-otoshi av Håvard Nordengen. Foto: Christian Wolff.

Uki-otoshi av Håvard Nordengen. Foto: Christian Wolff.

Ofte har dette gått på bekostning av egen utvikling, og forbundsgraderinger har ikke blitt prioritert eller vært mulig av diverse årsaker. Vi ønsker derfor å gi et løft for dem som har et brunt belte som nesten har blitt hvitt da det kan være en tung prosess å skulle gradere seg til 1. dan på ordinært vis.

Dan-kommisjonen vil i 2015 utføre en midlertidig amnestiordning – Brunbelteløftet – for trenere og ledere med lang fartstid som 1. kyu’ere som ikke kvalifiserer til honorær 1. dan.

Det vil avholdes én gradering per region hvor hvert medlem av Dan-kommisjonen holder en graderingshelg. Denne vil bestå av graderingstrening lik Trenerbankens modul hvor kandidatene blir veiledet gjennom pensum. Pensumet vil tilpasses individuelt, det vil si at deler kan reduseres eller byttes ut om nødvendig, da særlig med hensyn til fysisk helsetilstand for den enkelte kandidat.

Det er et ufravikelig krav at kandidatene deltar på hele helgen og stiller på matta i judodrakt. Det vil ikke være en formell teknisk prøve, men helgen vil avsluttes med en gjennomgang av innholdet som har vært gjennomgått. Kandidater som deltar i henhold til kravene vil motta 1. dan.

Ordningen vil gjelde kandidater som oppfyller følgende krav:

Graderingssøknad og dokumentasjon sendes inn som ved ordinære graderinger sammen med kvittering for betalt avgift. Ved spørsmål vedrørende kravene eller ordningen generelt kan fagsjefen kontaktes.


Publisert 23. januar 2015, kl. 13:11 (sist oppdatert: 23. januar 2015, kl. 13:11) av Stine Lastein

Legg igjen en kommentar