- Judo.no - https://www.judo.no -

Honorær 4. dan til Anders Dahlin

Som en bekreftelse på den solide innsatsen som Landslagstrener besluttet Forbundsstyret å tildele Anders Dahlin 4. dan honorært. Utdelingen ble gjort under Ippon-cup 17. september.

Anders Dahlin 4. dan. F.v. Albin Dal, Cecilie Bolander, Henrik Reitan, Anders Dahlin. Geir Reehorst, Gullik Gundersen, Hege Aar, Veronica Kristiansen. [1]

Anders Dahlin 4. dan.
F.v. Albin Dal, Cecilie Bolander, Henrik Reitan, Anders Dahlin. Geir Reehorst, Gullik Gundersen, Hege Aar, Veronica Kristiansen.

I løpet av sine 5 år som landslagstrener har Anders Dahlin evnet å løfte norsk konkurranse-judo betydelig. Vi har fått utøvere som presterer på topp i Europacup og World Cup for senior, noe vi sist opplevde i 2009. I 2015 deltok faktisk 38 nordmenn internasjonalt, og hentet hjem 89 medaljer!

Dahlin hadde et tett forhold til landslagsutøverne sine og arbeidet langt utover det som var forventet for å møte deres behov. Med sitt generøse vesen og pedagogiske evner var han i tillegg en inspirator for andre judotrenere og judoutøvere uavhengig av tilknytning til landslaget, teknisk nivå eller ferdigheter.

For å kunne gradere en svensk statsborger må det være et samarbeid med Sveriges Judoforbund. De samtykket til utdelingen, så Dahlin er også tildelt 4. dan (prestasjonsgrad) i Sverige.

Diplom ble delt ut på verdig vis under Ippon-cup den 17. september. President Geir Reehorst sto i spissen for visepresident Gullik Gundersen, samt styremedlemmene Hege Aar og Veronica Kristiansen. Fra sportslig apparat deltok sportsjef Albin Dal, supplert med landslagsutøverne Henrik Reitan og Cecilie Bolander.

NJF ønsker å takke Anders Dahlin nok en gang for hans innsats for norsk judo, og ønsker ham lykke til videre med ny sivil karriere i Sverige.