Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Barents Summer Games 2017

Barents Games er en sportsfestival, og en arena for kulturell og idrettslig utveksling i Barentsregionen. Barents Games veksler mellom sommer og vinterleker fra år til år. I 2016 var vinterlekene i Murmansk i Russland, mens i 2018 går vinterlekene i den svenske byen Luleå.

Barents Summer Games 2017 arrangeres i Bodø helgen 1.-3. september. Lekene samler over 1000 deltakere fra landene Norge, Sverige, Finland og Russland til idrettslig dyst.

Målet for lekene er å legge til rette for at utøvere i alderen 15 – 25 år skal kunne møtes til sportslig dyst på tvers av landegrensene i nord. Hele 15 lokale idrettslag i Bodø er med som tekniske arrangører, noe som gjør dette mesterskapet helt unikt i Nordland. Det blir nemlig fylkets største internasjonale mesterskapet noensinne!

Judo er med!
For første gang i Barents Games er Judo med som en av totalt 15 sommeridretter. Teknisk arrangør er Bodø Judo Club.
Det skal konkurreres i Judo med deltakere fra Russland, Finland og Norge. Sverige hadde dessverre ikke mulighet til å delta denne gangen.

Judokonkurransen avholdes i Mørkvedhallen i Bodø lørdag 2. september, med individuelle kamper som kjøres på 2 matterarealer og deretter lagkonkurranse. Søndag 3. september er det treningssamling. Totalt 12 deltakere fra hvert land skal konkurrere om heder og ære, fordelt på 6 gutter og 6 jenter.

Ler mer om judoprogrammet.

Les mer om Barents Games på www.barentssports.com eller på Barents Summer Games 2017 på Facebook


Publisert 16. august 2017, kl. 12:38 (sist oppdatert: 16. august 2017, kl. 12:38) av Lill Merethe Tjeldvoll

Legg igjen en kommentar