Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Nasjonal U15-samling på Nadderud

17.-18. juni arrangerte vi for første gang en nasjonal treningssamling for utøvere i U15-kategorien. Leiren var åpen for 12-, 13- og 14-åringer og er en del av NJFs satsing på talentutvikling. Neil Eckersley, regionstrener i Judoregion Vest, var hovedinstruktør. I tillegg var deltakere i Performance Coach Programmet med.

Godt oppmøte på søndagen før lagkonkurransen. FOTO: Neil Eckersley

Samlingen hadde et relativt tett program med 3 judoøkter på lørdag, hvor treningen var fordelt på både teknikk og randori. Mellom øktene holdt NJFs ernæringsfysiolog Juma Iraki et innlegg om kosthold, og Johnny Roaldseth, regionstrener for Judoregion Midt, presenterte de fysiske kravene for U18-utøvere. En intensiv lørdag ble avsluttet med pizza for sultne deltakere.

På søndag ble det avholdt lag-konkurranse. Oppvarmingen ble ledet av Sander Knutsen fra Sandnes Judoklubb før deltakerne ble inndelt i lag på tvers av klubber og regioner. Å skulle gå kamper etter en relativt lang judodag på lørdag var nok tøft for mange, men en svært uformell setting gjorde nok sitt til at en del skuldre ble senket. Etter konkurransen holdt Johnny en kort randoriøkt for dem som hadde enda litt mer å gi på slutten.

Over 40 utøvere fra 12 klubber var påmeldt på forhånd og det dukket i tillegg opp flere svenske deltakere. Det var med andre ord gode muligheter for å få trene med mange forskjellige partnere i løpet av helgen. Innsatsen var det ingenting å si på!

I august arrangeres en ny nasjonal U15-samling, denne gangen på Haugerud. Her vil Johnny Roaldseth lede treningen. Vi håper at enda flere unge utøvere vil ta turen for å oppleve hvordan nasjonale treningssamlinger foregår. Påmelding kan gjøres her.

Stine Lastein

Fagsjef

Norges Judoforbund


Publisert 27. juni 2017, kl. 11:01 (sist oppdatert: 3. august 2017, kl. 12:45) av Stine Lastein

Legg igjen en kommentar