Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Vellykket Senior-NM i Stavanger

29.-30. juni ble NM for senior individuelt og lag arrangert i Stavanger Idrettshall under NM-veka 2019, et samarbeid mellom NIF, NRK og ulike særforbund. Stavanger judoklubb leverte virkelig og gjorde en god jobb med hjelp fra Christian Wolff. Dette til tross for at de aldri har arrangert nasjonale stevner før.

Vellykket NM i Stavanger under NM-veka 2019. FOTO: Christian Wolff/judobilder.org

Mohammad Reza Sedaghati vant kongepokalen for herrer i Åpen klasse, her avbildet med sin trener Stephan Röhrl. FOTO: Christian Wolff

Thom Hallum mottok honorær 4. dan under NM. Her dømmer han i finalerunden. FOTO: Christian Wolff/judobilder.org

Stevnet ble åpnet med minneord om avdøde Visepresident Svein Erik Rud av Harald Monsen, og et minutts stillhet. Jeg må også få takke på vegne av norsk judo for alle fine ord fra så mange hold. Veldig mange har tenkt på hans familie og venner i denne vanskelige stund. Svein Erik blir gravlagt i Haugesund på torsdag 4.juli, og undertegnede og Generalsekretær stiller på vegne av forbundet.

Ippon JK ble beste klubb individuelt og vant lagkampen i mix-klassen, mens NJJK vant lagkampen i herrer. Mohammad Reza Sedaghati vant kongepokalen for herrer, mens det dessverre var for få deltakende damer til å kunne dele den ut her. De to største klubbene dominerer norsk seniorklassene. Men vi ser også noen overraskelser, og nye talenter som dukker opp.

NM ble ellers preget av god sportsånd, god dømming og fin stemning. Rammen rundt mesterskapet var godt planlagt, og lyd- og lyseffekter under finalene satt en ekstra spiss på arrangementet.

Når det gjelder dekning fra NRK er vi skuffet. To minutter TV er litt spinkelt grunnlag å basere et norgesmesterskap på synes jeg.

Jeg hadde ellers gleden av å dele ut honorær 4. dan til Thom Hallum for sin store innsats for norsk judo på alle plan. I tillegg til å være en svært aktiv dommer både nasjonalt og internasjonalt, holder Hallum dommerkurs og er både klubbleder og trener i Nesodden JK. Veldig gøy og veldig fortjent!

Flere bilder fra stevnet kan ses på judobilder.org. Kampskjemaer og opptak av live-stream ligger på live.judo.no.

Vi retter en stor takk til Stavanger Judoklubb for et flott arrangement!

Ønsker hele Norsk Judo en riktig god sommer!

Jørgen Hillestad

President
Norges Judoforbund


Publisert 1. juli 2019, kl. 16:48 (sist oppdatert: 5. august 2019, kl. 11:07) av Stine Lastein

Legg igjen en kommentar