Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Honorære grader til Monsen og Harefallet

Under NM i Sandnes delte president Vibeke Thiblin ut to honorære grader, hhv. 5. dan og 6. dan.

F.v. Harald Monsen, Knut Harefallet, Vibeke Thiblin.

F.v. Harald Monsen, Knut Harefallet, Vibeke Thiblin. Foto: Christian Wolff.

De to honorære oppmerksomhetene tilhører den «særdeles fortjente» typen.

Harald Monsen (63) representerer Sandnes Judoklubb, har vært aktiv som trener i 36 år. Han har vært aktiv dommer like lenge, og har IJF-B lisens. Han har vært leder av klubb og krets i mange år. Han har to perioder i forbundsstyret som visepresident, og har over 25 år med erfaring fra diverse tingvalgte og styreoppnevnte komiteer. Monsen ble tildelt honorær grad 4. dan i 2010, og er nå tildelt honorær grad 5. dan for sitt store engasjement for norsk judo.

Knut Harefallet (46) representerer Fredrikstad Kampsportklubb, og har vært hovedtrener i klubb i 30 år. I tillegg har han erfaring som krets-/regiontrener i 15 år. Han har vært leder av krets og klubb i over 15 år. I NJF har han vært graderingssensor siden 2005. Han har bidratt til trenerutdanningen, og som kursholder. Han er del av Trenerbanken, og har vært rundt og holdt samlinger og treninger i mange norske judoklubber.

Harefallet har ikke tidligere mottatt honorær grad. Med sin unge alder er han dermed Norges yngste som er tildelt 6. dan. Totalt er det kun 6 nordmenn som innehar 6. dan eller høyere.

Norges Judoforbund gratulerer!


Publisert 25. mars 2015, kl. 9:05 (sist oppdatert: 21. mai 2015, kl. 9:35) av Kristoffer Halmøy

4 svar til “Honorære grader til Monsen og Harefallet”

  1. Her er det bare å gratulere med velfortjente honorære grader til begge to!

  2. Tidligere hadde judo.no en side med informasjon om dangraderte i Norge. Forsvant denne siden i dragsuget da dere oppdaterte nettsidene?

  3. Ja, den gamle oversikten forsvant med den gamle siden. Vi bygger opp databasen til NIF med informasjon om dan-grader. Alt er ikke på plass enda, men det vil bli tilgjengelig via denne siden: https://www.judo.no/judoskolen/gradering/dan-grader/

Legg igjen en kommentar