Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Jubileumsmarkering 2017

Endelig var dagen her og vi fikk feiret NJF sine første 50 år. Det var duket til festmiddag på Quality Hotel 33 på Økern i Oslo den 9. september 2017. Det var påmeldt ca. 90 personer og Oddvar Hellan, fra landets eldste klubb NJJK, stiftet 1960, var toastmaster.

Presidenten og toastmaster innleder festen. FOTO: Christian Wolff

Tre nye æresmedlemmer i NJF; Vibeke Thiblin, Erik Otto Jacobsen og Harald Monsen. Her avbildet med President Geir Reehorst og Visepresident Gullik Gundersen. FOTO: Christian Wolff

Hyggelig stemning under middagen. FOTO: Christian Wolff

Hyggelig stemning under middagen. FOTO: Christian Wolff

Etter en kort intro av president Geir Åstorp Reehorst og toastmaster Oddvar ble det servert en 3 retters middag. Denne ble fortært sammen med mye mimring og historier ved alle bordene. Deretter var det tid for taler. En del personer var forespurt på forhånd om å holde en kort tale, mange hadde mye å fortelle og de korte talene var i mindretall. Men vi fikk servert historier fra 50 år med norsk judo og det hører med – takk til alle som bidro.

Etter talene var det tid for honorære utdelinger. Honorær komite, NJFs ansatte og forbundsstyret har nedlagt et godt stykke arbeid for å finne personer som fortjente en oppmerksomhet. Arbeidet frembragte forslag om 3 nye æresmedlemmer og det var derfor ekstraordinært ting i forkant av middagen. Alle 3 forslagene gikk igjennom med stort flertall og vi har nå totalt 9 æresmedlemmer i NJF:

Nye i 2017:

Det ble også delt ut honorære dan-grader:
Til 2. dan:

Til 4. dan

Til 6. dan

Dommerkomiteen og FS hadde tidlig i 2017 sendt forslag på honorær dommergrader til IJF. Disse ble godkjent og presidenten fikk overlevert dommerslips og dommermerke av Bernd Achilles, IJF Refereeing Director, under IJF kongressen i Budapest i august 2017. Han ba meg gratulere med:

Deretter var det utdeling av honorære utmerkelser i gull og sølv til personer som har gjort en betydelig innsats på forbundsnivå. Dette er en utmerkelse også klubber og regioner kan søke om å få dele ut.

Spesielt hyggelig å få dele ut GULL til en jeg allerede på 1970 tallet hadde kontakt med, Terje Gunnerud fra Ski Judoklubb. Terje var kasserer i det første FS i 1967. Se en egen artikkel om Terje på judoinfo.no.

I tillegg fikk disse honorær utmerkelse i sølv:

Tidligere i år under NM i Sande, ble det delt ut flere utmerkelser i gull. De som fikk da var:

Ved midnatt var det hele slutt og Oddvar og Geir takket for en hyggelig aften og selskapet gikk videre til baren i 9.etasje og diverse nachspiel utover natten.

Til slutt en stor takk til Stine Lastein som har vært til stor hjelp for jubileumskomiteen.
Vi fikk også, via Jan Erik Schiøtz, gratulasjoner fra presidenten i IJF, Marius Vizer.

Hva ellers i jubileumsåret?

NJF har frem mot jubileumsåret 2017 jobbet med flere prosjekter i tillegg til jubileumsmiddagen.

Birgit Ryningen har gjennom noen år jobbet med en jubileumsbok, denne kommer i desember.

Historikkprosjekt prosjektet ble startet i 2012 av Geir Åstorp Reehorst. Mandatet har vært å samle inn historisk materiale fra Judonorge og gjøre dette tilgjengelig på NJFs nettside. Hensikten har vært å få belyst noe av NJF sin 50-årige historie og sikre dokumenter, blader, referat, mm. for fremtiden. NJFs generalsekretær Kristoffer Halmøy har vært til stor hjelp i prosjektet.

Det er laget 2 internettsider i løpet av prosjektperioden:

NJF Jubileumskomiteen består av Hanne Myrnes, Lars Archer Lauritzen, Stine Lastein og Geir Åstorp Reehorst. Komiteen har fått laget PIN, plakat og roll’up med god hjelp av Hans Petter Haraldsen.

Jubileumspins ble delt ut til alle på jubileumsmiddagen sammen med en minidrakt fra Green Hill.

Plakat og roll-up er laget. Plakatene er sendt til alle klubbene og roll-up’ene brukes på NC, NM og seminar.

NJF ble invitert til mottakelse på rådhuset i Oslo den 31.mars. Her var også NIF-presidenten Tom Tvedt klar med tale sammen med Frode Kyvåg fra Oslo kommune og NJF-presidenten. Hyggelig mottakelse med mat og drikke og til slutt omvisning i rådhuset.

Geir Reehorst
President
Norges Judoforbund


Publisert 27. september 2017, kl. 17:39 (sist oppdatert: 27. august 2018, kl. 11:45) av Stine Lastein

Legg igjen en kommentar