Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Kongresser og VM 2017

President Geir Åstorp Reehorst deltok på både den International Judo Federation (IJF) kongressen og European Judo Union (EJU) kongressen som begge ble arrangert i Budapest i forkant av VM 2017 for senior.

IJF-kongressen.

Green Hill og NJF klar for Galla.

Neil Eckersley stilte ut sine verk på IJFs kunstutstilling.

Madelene og Bård gjør seg klare til VM!

Begge kongressene ble som vanlig godt arrangert med gode presentasjoner og filmer.

IJF kongress:
IJF kongressen ble arrangert den 1.september og Marius Vizer ble valgt til IJFs president i fire nye år frem til 2021. Marius Vizer snakket mye om å gjøre judosporten mer synlig på den offentlige sportsarenaen og oppfordret alle medlemslandene til å jobbe mer aktivt med dette.

IJF selv har startet et partnerskap med medieselskapet CNN, som har som mål å gjøre judo mer synlig frem mot OL 2020. CNN vil lage diverse filmer «Judo World» som viser judoens utbredelse, historie, kjente utøvere og mye annet.

Det må også nevnes at regiontrener i vest, Neil Eckersley, var invitert sammen med andre kunstnere til en utstilling ‘IJF Art Exhibition’, du kan se mer om dette på VM-nettsiden. IJF / EJU deltagere var invitert til åpningen av denne utstillingen på lørdag.

Samme dag var det også avduking av en judostatue i en park i Budapest. Avdukingen ble gjort av IJF-president Vizer og IOC-president Thomas Bach.

EJU kongress:
EJU-kongressen ble arrangert lørdag 2. september på samme sted som IJF-kongressen. President Sergey Soloveychik ledet møtet. Du finner mer informasjon om EJU kongressen på deres nettside. Det må nevnes at Jane Bridge, EJUs visepresident, fremhevet svensk judo som «… et godt eksempel på en forbund som jobber strategisk og viser resultater». Hyggelig for våre svenske venner!

VM-2017:
Norge hadde en deltager med til VM i Budapest, Madelene Rubinstein. Hun hadde med seg både familie og Coach, Bård Are Hultengren.

Jeg fikk med meg 2 dager av VM og fikk sett Madelene sin kamp på nært hold sammen med Madelene sin familie. Det var morsomt og lærerikt å få oppleve VM på nært hold. Madelene gikk en god kamp mot en god motstander. Hun ledet med waza-ari, men kampen gikk til ‘Golden Score’ og Madelene tapte dessverre.

Se Madelenes IJF-profilside, og kamper. VM kampen under.

Mvh.

Geir Åstorp Reehorst
President
Norges Judoforbund


Publisert 8. september 2017, kl. 13:29 (sist oppdatert: 8. september 2017, kl. 13:30) av Kristoffer Halmøy

Legg igjen en kommentar