298 Views

Fredag 10. oktober var det klart for årets Tour de Nederland. Det fine med denne turen er at utøverne får 2 internasjonale turneringer på en helg med garantert 2 kamper på hvert stevne.

LL-medaljer i Alkmaar Open. FOTO: Albin Dal
LL-medaljer i Alkmaar Open. FOTO: Albin Dal
Norske medaljevinnere i Emmen. FOTO: Albin Dal
Norske medaljevinnere i Emmen. FOTO: Albin Dal
Den norske LL-troppen. FOTO: Albin Dal
Den norske LL-troppen. FOTO: Albin Dal

Vi møtte opp 06.30 på gardermoen og satte oss på flyet til Amsterdam. Vel framme hentet vi leiebilen og kjørte de 2,5timene det tok til Emmen. Den norske troppen bestod av Thea Lillegaard, Alisia Anderssen, Sander Knutsen, Jonas Bråthen og Bjørn Brodtkorb fra ungdomslandslaget. Vi hadde også med 2 juniorer, Henrik Reitan og Matias Kollerud. Coacher på turen var ungdomsslandslagstrenerne Albin Dal og Johnny Roaldseth.

I tillegg hadde vi en norsk delegasjon med NTG-judo gruppen ledet av Tron Gubberud. De reiste med båt og minibuss.

Vel framme og innsjekket på hotellet tok vi oss en runde i byen for å kjøpe litt mat til stevnedagen. Etterpå tok vi en tur på spa så de som måtte svette litt fikk sitte i badstue. Litt alternativt sted, men svette fikk de hvertfall gjort. Innveiing var satt til 20.00 i hallen. Noe stevneansvarlig tydeligvis hadde glemt. Kl 21 troppet veierne opp til en noe irritert norsk, svensk og tysk gjeng. Vi fikk hvertfall veid oss og hivd i oss middag før det bar i seng.

Lørdag var det klart for Emmen Open. Stevnet hadde ca 600 deltagere på 10 kampaeraler fra Nederland, Sverige, Norge, Belgia, Tyskland. Det ble en god norsk dag med mange medaljer.

U18
-55kg. Johan Heffermehl 3.plass
-60kg. Sander Knutsen. 3.plass

U21
-66kg. Nicolai Johnsen. 1.plass
-70kg. Cecilie Bolander. 2.plass
-73kg. Erik Alsgaard. 3.plass
-73kg. Herman Hermansen. 3.plass
-90kg. Henrik Reitan. 1.plass

Etter stevnet ble det middag på italiensk restaurant før turen gikk videre til vandrehjemmet i Egmond utenfor Alkmaar.

Søndag var det klart for Alkmaar Open. Nye 600 deltagere på 8 kampaeraler fra Nederland, Sverige, Norge, Belgia, Tyskland, Frankrike. Ganske spesielt å kunne gå 2 stevner på 2 dager med 2 timers kjøre avstand med 600 nye deltagere. Stevnet ble en ny suksess og et par av de som ikke var fornøyd med egen innsats på lørdag fikk revansjert seg kraftig.

U18
-52kg. Thea Lillegaard. 1.plass
-55kg. Johan Heffermehl. 3.plass
-73kg. Bjørn Brodtkorb. 1.plass

U21
-66kg. Nicolai Johnsen. 3.plass
-73kg. Linus Vinje. 2.plass
-73kg. Herman Hermansen. 3.plass
+90kg. Henrik Reitan. 2.plass

Ekstra gøy med de som har tatt steget opp og begynner å ta internasjonale medaljer denne høsten. Det viser at det gror godt med talenter i norsk judo. Selv med mange gode resultater har vi fortsatt mye å jobbe med. Vi må fortsette grepsjobben. For mange har ikke en klar strategi for hvordan de skal takle forskjellige stiler for å få sitt grep. Vi har tatt mange skritt, men er ikke helt der vi ønsker å være. Vi må også jobbe med avslutningene i newaza. Mange er blitt flinke på overgangen og kommer i potensielle avslutnings posisjoner, men mangler eller slurver i avslutningsfasen. Her bør vi ha en høyerere avslutningsprosent.

Etter stevnet tok vi en tur i Alkmaar og fikk oss en bedre middag. Gode og mette kjørte vi individuell stevneevaluering og video analyse på hotellet. Vel ferdige var det bare å komme seg i seng før hjemreisen dagen etter.

Mvh Ungdomslandslagstrenerne

Albin Dal og Johnny Roaldseth

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier