123 Views

Etter en lang flyreise med et par bytter, så landet vi på Venezia flyplass, Marco Polo, på fredagen den 8. april.
Derfra var det ca 1,5 timers biltur til Lignano Sabiadore der selve konkurrensen skulle være.

Deretter den sedvanlige akkrediteringen, men denne gang var det jo Italia – så den tok nesten 3 timer, pust!
Så innveiing, mat og trekning før det var dags å legge seg for natta.

Linus var den eneste vi hadde på matta på lørdagen. I Linus sin klass, -73 kg, så var det 73 stykker med! Det er det meste jeg sett på en Europacup for junior.
Linus startet mot en gutt fra Ungarn som han kastet på Ippon etter 2 minutter. Så med mer en 2 timer venting på neste kamp var det kamp mot en fra Italia. Her tok det nesten alle de 4 minuttene før Linus tok hjem kampen. Denne gang var det bare en time til neste der han møtte en fra Slovakia. Kampen ble kort og dessverre var det Slovaken som kastet Linus nesten direkte. Slovaken gikk på en like rask flytur i neste som han måtte vinne for at Linus skulle få rekval, så derfor var dagens stevne over for oss.

Oversiktsbilde. Foto: EJU
Oversiktsbilde. Foto: EJU

Søndag og Cecilie sin tur å komme seg opp på matta. I første kamp sto en dame fra Serbia, som vant ungdoms OL i 2015. Det ble en jevn kamp der Serbia tok ledningen først på yuko, men Cecilie kom tilbake og kastet på wazari og tok dermed seieren. Cecilie kom ikke helt opp i samme nivå som i Portugal sist, men klarte enda av denne kampen.
I kamp to sto en dame fra Italia. I denne kampen skjedde det ikke så mye fra noen av jentene. Cecilie fikk en shido når det var 30 sek igjen og tapte på den. Italienske gikk til finale så Cecilie fikk rekval.

I tredje kamp og første rekvalkampen så var det en dame fra Slovakia som sto for motstanden. Nå hadde Cecilie stilt om og hevet seg en nivå fra de første to kampene og vant på ippon, armbend. Samme var det i neste kamp mot en dame fra Italia. Cecilie kastet direkte på yoku og litt senere så var det ennå ett armbend for ippon og seier.

Deretter var det kamp mot en Polsk. Denne kampen var jevn, men Cecilie tok ledningen da den andre fikk straff for passivitet. Denne holdt Cecilie til det var 6 sekunder igjen, da lykkes den andre kontre Cecilie på yuko og det ble tap. Det første Cecilie sa når hun kom av matta var at, «nei, på det tidspunktet og med ledning så skal jeg ikke gå for kast».
Men sånn er det, iblant gjør man feil selv om man veit hva man skal gjøre.

Men en 7. plass på Europa cup når man ikke kommer helt opp på topp er bra gjort.

Da det ble litt tid overs på dagen så tok vi muligheten og dro ivei til Venezia. Her ble vi i 3 timer og gikk rundt i gatene og så mange båter og noen gondol. Vi passet på og spise, og det ble pizza for alle.

Cecilie ble vinner av sandskulptur-konkurransen. Foto: Anders Dahlin
Cecilie ble vinner av sandskulptur-konkurransen. Foto: Anders Dahlin

Mandag og tirsdag var vi på leir. Thea som var med på turen ble med på leiren og kjørte på veldig bra. Cecilie kjørte også på bra, men fikk stå over siste treningen på tirsdag da det var for mye småskader, så da ble en svømmetur isteden. Linus gjorde den beste treningen jeg har sett noen gang, håper det fortsetter så kommer han å et nivå til framover.
Mandag og onsdag morgen var det løping på stranden, en veldig god følelse med varme, strand og selskap på joggeturen. 

Jeg må jo ikke glemme å få frem den kanskje tøffeste konkurransen under turen, nemlig sandskulpturer!
Det var en tøff kamp og dommeren hadde det vanskelig og avgjøre hvem som skulle vinne. Tilslutt så sto Cecilie som vinneren med sin skilpadde. 🙂

Takk for turen og vi ses på matta!
Anders

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier