730 Views

Etter et vellykket treningsopphold i Portugal i slutten av januar skulle treningen gradvis justeres mot å starte konkurranseperioden i mars med flere Europa Cup både for U21 og senior. Sesongen skulle endelig skikkelig i gang etter en lang treningsperiode og utøverne var godt forberedt.

Det har vært alternativ trening for landslaget i denne perioden. FOTO: Privat

Det ble gjennomført riksrandori i Bærum 14-16. februar med god deltakelse fra hele landet. Formatet på riksrandori har blitt endret med mer fokus på utvikling av teknikk. Skal norsk judo utvikle seg og komme videre må det tekniske nivået på utøverne generelt heves betraktelig og da er dette en fin arena å vise hva vi mener må prioriteres. Det er uvant for mange og det har kommet blandende tilbakemeldinger.

Vi ser at formatet må justeres noe, det må deles inn mer etter alder/nivå og vi ønsker å involvere flere trenere mer. Derfor vil det endres noe til de neste riksrandoriene.

Kornelius Eilertsen (Sande Sportsklubb) og Madelene Rubinstein (Fredrikstad Judoklubb) fikk innvilget støtte av European Judo Union (EJU) til OTC (internasjonale treningsleire arrangert av EJU, der de beste utøverne samles for sparring) i Tsjekkia 2-8. mars, noe som er svært positivt.
Dessverre har Madelene en skulderskade og kunne ikke være med, men Kornelius fikk bra sparring og viste at han er på riktig vei foran sesongstart i Portugal (Europa Cup U21) 2 uker senere.

Så kom koronaviruset for alvor og alt endret seg. Alle aktiviteter tom. juli er avlyst, judotrening er ikke mulig og alle treningssentre inkludert Olympiatoppen er stengt.

Dojoen er byttet ut med en bod. FOTO: Privat

Det finnes viktigere ting enn idrett her i verden, men for utøverne som har lagt ned blod, svette og tårer i lang tid for å være best mulig forberedt er det selvsagt et slag i trynet og det er utfordrende å ikke vite når man kan være i gang igjen. Det er og mange andre land, der de beste fortsatt trener judo, noe som kan være frustrerende (konkurrentene trener, men ikke vi). Når det er sagt så er situasjonen som den er og vi flyttet raskt fokus over på det vi faktisk kan gjøre noe med. Kort oppsummert gjør vi følgende:

  • Beholdt antall økter (10-11 pr. uke) og rutinene så mye som mulig.
  • Endret treningsplanen for hver enkelt til trening de kan gjøre hjemme.
  • Skaffet/lånt treningsutstyr, slik at utøverne kan trene så normalt som mulig.
  • Videomøter med laget i teams hver dag. Her setter vi bla. mål for dagen og sørger for å holde humøret, trykket og kvaliteten oppe.
  • Alle utøvere har satt opp egenskaper/ferdigheter de vil utvikle i perioden, som kan være alt fra mental trening til fysisk kapasitet.
  • Startet med fellestreninger utendørs innenfor retningslinjene som er satt for smittevern.

Sesongen videre er usikker, men signalene er at det kan bli aktivitet fra september, slik at det blir en slags mini sesong, men det kan og hende sesongen avlyses i sin helhet og at det kan bli utfordrende å i det hele tatt trene judo.

Vi planlegger for alle scenarioer og skal jobbe for å finne de beste løsningene for utøverne uansett situasjon.

Vi håper alle norske judoklubber og utøvere kommer seg gjennom denne perioden og vi gleder oss til å møtes på matta igjen.

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier