372 Views

Les oppdatering om landslaget fra landslagstrener Martin Thiblin.

Informasjonen fra landslaget har vært noe ujevn i 2019, så i år tenkte vi å skrive et sammendrag av hva vi har gjort hver måned, slik at det gjennom året blir 12 rapporter.

I tillegg kommer korte oppdateringer på Facebook og Instagram, slik at aktivitetene kan følges mer «live».

Året er for alle utøverne inndelt i ulike treningsperioder basert på når de skal konkurrere og være i form.

Høsten 2019 har for de fleste bestått av en lang grunntreningsperiode, der grovt sagt mengdetrening står i fokus. Det har for flere vært viktig å bygge en bedre fysikk og jobbe inn en del nye bevegelsesmønstre og teknikker.

Fra nyttår startet mange en ny periode (spesialtrening), der mer eksplosiv trening og sparring blir viktigere og til slutt en konkurransetreningsperiode der overskuddet skal komme frem mot konkurransene.

Landslagssamling 2.-5. januar

Året startet med en landslagssamling i Fredrikstad 2.-5. januar, der Olympiatoppen stod for mye av opplegget. Her var utøverne gjennom ulike fysiske tester, teknisk trening, koordinasjon og styrke (ren styrke og teknikk).

Det ble også gjort en evaluering av 2019 og Olympiatoppen holdt et meget bra foredrag om hva det innebærer å være toppidrettsutøver. Alle på laget fikk og oppfølging av ernæringsfysiolog 1-1 (fra Olympiatoppen), noe vi kommer til å fortsette med fremover. Alt i alt en veldig god start på året.

Olympic Training Camp 6.-12. januar

Kornelius og Madelene på OTC i Mittersill, Østerrike. FOTO: Martin Thiblin

Dagen etter samling bar turen videre til treningssamling i Mittersill i Østerrike (6-12. januar) for Madelene Rubinstein fra Fredrikstad Judoklubb og Kornelius Eilertsen fra Sande Judoklubb. Det er en meget bra leir med mange av de beste utøverne i verden både for U21 og senior.

I år hadde leieren samlet ca. 1500 utøvere fra 67 nasjoner og det var delt inn i økter for damer, herrer under 73 kg og herrer over 73 kg. Disse samlingene består kun av randori (sparring), men vi legger også inn noen fysiske økter underveis.

Madelene har dessverre de siste månedene slitt med mye sykdom og er noe skadet i skulderen, men fikk leieren dekket av EJU (European Judo Union), så derfor valgte vi å reise, men kjørte et tilpasset opplegg. Hun er nå under skikkelig utredning for å finne ut av helseutfordringene.

Kornelius viste at han har tatt steg både judomessig og fysisk denne høsten og gjennomførte en bra leir med god fokus på oppgavene som var satt.

Treningsleir Portugal 19. januar – 1. februar

Treningsopphold i Portugal. FOTO: Martin Thiblin

Etter en uke med trening på hjemmebane var det klart for 14 dagers treningssamling i Lisboa i Portugal. Vi skulle trene med både en klubb (Sporting Lisboa, der de fleste av de beste utøverne trener) og landslaget.

Portugal har gjennom mange år hatt utøvere i verdenstoppen og gjennomførte i 2019 sitt beste VM noensinne med 1 gull, 1 sølv og 2 blant de 5 beste. De har og utøvere i U21 som presterer på høyeste nivå. Fra Norge reiste Fredrikke Roaldseth, Filippa Brovold, Gustav Brovold (alle Trondheim JudoKwai), Sander Knutsen (Sandnes Judoklubb), Sigurd Stokke (Ippon Judoklubb) og Kornelius Eilertsen (Sande Judoklubb).

Utøvere på det Olympiske senteret i Lisboa. FOTO: Martin Thiblin

Treningsukene så slik ut:

Mandag:
10.00-12.00: Styrke egne program.
19.00-21.30: Judo teknikk og sparring.

Tirsdag:
10.00-12.00: Judo teknikk.
19.00-21.00: Judo sparring.

Onsdag:
10.00-12.00: Styrke egne program.
19.00-21.30: Judo teknikk og sparring.

Torsdag:
10.00-12.00: Judo teknikk.
19.00-21.00: Judo sparring.

Fredag:
10.00-12.00: Styrke egne program.
17.00-20.00: Judo teknikk og sparring.

Lørdag:
10.00-12.00: Styrke eller utholdenhet egne program.

Søndag:
Fri.

Det er en fin erfaring å ikke bare reise på treningsleir, men å se hvordan utøvere fra andre land trener på hjemmebane. Det er stor forskjell på hvordan det trenes på leir og i hverdagen. Leir består mye av sparring, mens det i det daglige og er et stort fokus på teknikk og driller.

Under oppholdet bodde vi på det Olympiske senteret og vi kan vel bekrefte at oppussingen de venter på er veldig på tide, men vi ble tatt svært godt imot og utøverne reiste hjem med bra utbytte. Det ble og tid til å se og oppleve litt av Lisboa i helgen første uken og utøverne fikk bla. smakt på den kjente kaken pasteis de Belem.

For noen startet konkurransene rett etter Portugal, mens for andre drøyer det litt til før sesongen er i gang.

Det er mye som skjer fremover, så stay tuned.

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier