311 Views

Landslaget har fortsatt sine aktiviteter gjennom hele sommeren og her kommer en oppdatering.

Samling i Fredrikstad 29/7-4/9

Matias og Kornelius på treningssamling i Fredrikstad. FOTO: Martin Thiblin

Samlingen ble plassert i Fredrikstad fordi vi der har tilbud om veldig bra oppfølging av Olympiatoppen lokalt. Gjennom uken bidro de med testing, foredrag, hjelp til styrketrening, alternativ trening og ernæring. De hjelper og til med oppsett av fysisk trening i etterkant, noe som er gull verdt for oss.

Uken startet med testing og vi har endret litt på testapparatet, som vil bli lagt ut på judo.no. Det ble lange dager bestående av mye judo, informasjon, kapasitetsanalyse, fysisk trening, antidoping, foredrag og sosialt.

Det ble en bra treningsuke og nå gjelder det å sette mye av det vi gikk gjennom ut i praksis. Tusen takk til Fredrikstad Judoklubb for bruk av dojo og Olympiatoppen for super oppfølging.

Europa Cup Romania U21 med leir

Sølv til Rosa Alsgaard og bronse til Stine Marie Røsæg i -63 kgs klassen i EC Romania. FOTO: EJU/Szabo Peter Zsolt

Etter noen dager hjemme var det klart for Europa Cup i Cluj i Romania. Troppen besto av Rosa Alsgaard fra Ippon Judoklubb i -63 kg, Stine Marie Røsæg fra Trondheim Judokwai i -63 kg, Filippa Brovold fra Trondheim Judokwai i -52 kg og Kornelius Eilertsen fra Sande i -90 kg.

Konkurransen hadde samlet 233 deltakere fra 27 nasjoner. Romania har gjennom årene hatt mange bra utøvere, spesielt på damesiden, der de har medaljer av alle valører i både OL, EM og VM.

Dag 1 og klart for Rosa og Stine, som går i samme vektklasse.
Rosa møtte en offensiv rumener i første kamp, men etter en stund kastet hun et nydelig kast og vant på Ippon. Stine hadde en litt mer sluttkamp mot en annen rumener, men gikk seirende ut. Rosa gikk veldig fin judo og gikk hele veien til finalen mot Serbia. Stine kjempet seg til semifinale, der hun tapte mot den nevnte serberen og til bronsefinale.

Serberen er en meget bra utøver og har medaljer fra U21 mesterskap. Rosa åpner finalen offensivt og er nære ved å få avsluttet og det ser ut til å bli en spennende kamp. I neste sekvens havner de inn i kroppen, Rosa prøver å kontre, men Serbia får hektet beinet og ippon. Sølv til Rosa, GRATULERER.

Stine møter rumeneren Rosa slo i første kamp og vi forventer en tøff kamp. Etter kort tid gjør Romania en feil på bakken, noe Stine utnytter bra og seier. Bronse til Stine, GRATULERER.

2 nordmenn på pallen i Europa Cup er ikke så vanlig, så det ble en hyggelig dag i Romania sett med norske øyne.

Dag 2 og Filippa og Stine er inspirert av prestasjonene dagen før.
Kornelius hadde en lutt trøblete oppkjøring med skade, men følte seg klar for Serbia i første kamp. Serberen var sterk og dessverre kom Kornelius på etterskudd på grepingen fra start. Det førte til 3 ganske raske straffer og dessverre tap. Serbia tapte kvartfinalen og Kornelius var ute. Han hadde ikke helt dagen i dag, men kommer sterkere tilbake.

Filippa skulle møte Israel i første kamp. Det er en nasjon med mange gode utøvere i alle alderskategorier og er ofte fysisk sterke. Filippa virket klar etter en god oppvarming og vi hadde en bra plan. Filippa havner og litt etter på grep, noe som gjør det vanskelig å komme til egne angrep. Hun kjemper bra, men Israel blir for sterk og Filippa er ute. Nå er det bare å fortsette å trene på de rette tingene, så kommer fremgangen.

Judo er en brutal idrett ift. at man kan være ute av konkurransen etter 1 kamp. Det er noe alle utøvere opplever, så gjelder det å gjøre jobben både teknisk, fysisk og mentalt , slik at man står best mulig rustet i konkurranse.

Etter konkurransen ble vi som vanlig igjen noen dager for leir. Viktig å få god sparring på dette nivået.

Neste for U21 er EM i Finland, så stay tuned.

Martin Thiblin
Landslagstrener
Norges Judoforbund

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier