222 Views

Norges Judoforbund har signert avtale med Mike Newton som skal erstatte Anders Dahlin som landslagstrener i judo for alle våre landslag.

Landslagstrener Mike Newton. Foto: Christian Wolff.
Landslagstrener Mike Newton. Foto: Christian Wolff.

Vi plukket ut Mike Newton som vår foretrukne kandidat av totalt 14 kandidater fra 10 forskjellige nasjoner. NJF kan være stolte av kvaliteten og nivået på de trenerne som søkte på jobben som Landslagstrener.

Newton ble foretrukket på bakgrunn av sin forståelse for norsk judo og norsk kultur, og hva som trengs for å utvikle norsk judo til et nytt nivå.

– Anders has done a great job in developing the squad to date and I am keen to spend some time with club and regional coaches to hear their thoughts on how we can accelerate the development of competitive judo and increase the number of competitive judo players in Norway moving forward, sier Mike Newton.

Newton har en Master grad i IT og Management og en grad innen Performance Coaching fra Universitetet i Bath. Han har for tiden 2. dan, men venter på papirer som bekrefter at han har bestått 3. dan teknisk. I tillegg har han EJU Level 4 Coaching Certificate og UKCC / BJA Level 3 Performance Coach Award.

Han har jobbet som judotrener i England og trent frem utøvere med internasjonale resultater, og jobbet med trener-utvikling på regionalt nivå. Newton har også tilbragt en periode i Japan og studert deres talentprogram og utviklingsprosesser, samt fulgt hvordan japanske trenere jobber med sine utøvere.

Mike Newton er ikke ukjent med Norge og norsk kultur, da han i en periode jobbet i Sintef i Trondheim, og var judotrener i NTNUI-Judo. Han starter sitt nye oppdrag i Norge i forbindelse med Nordisk 2016, og flytter til Norge i løpet av sommeren. Anders Dahlin faser ut sitt oppdrag frem til sommeren, slik at det blir en overlapp – til det beste for utøverne.

– I am looking forward with interest to seeing how all of our competitors perform in the Nordic Championships and wish them the best of luck, avslutter Mike Newton.

– Vi gleder oss til å fortsette den gode utviklingen som toppidretten vår har hatt de siste årene, og at vi sammen kan ta nye steg. Vi ønsker Mike velkommen, sier generalsekretær Kristoffer Halmøy.

Mike Newton vil delta på Forbundstinget, så det blir anledning til å få en prat med vår neste landslagstrener allerede førstkommende helg.

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier