292 Views

OL-medaljør og 6.dan Neil Eckersley (50) fra England vil etter sommerferien tre inn i den nyopprettede stillingen som regiontrener i Judoregion Vest. Se artikkel fra Judoregionens styre.

Neil Eckersley vinner OL-bronse i 1984.
Neil Eckersley vinner OL-bronse i 1984.

n2014_eckersley_01

Neil Eckersley vil i tillegg til engasjementet i regionen fungere som klubbtrener for ungdom, junior og senior i Sandnes Judoklubb og Stavanger Judoklubb, samt som trener ved kampsportlinjen ved Wang i Stavanger. Som regionstrener vil han stå ansvarlig for den faglige gjennomføringen av Judoregion Vest sitt talentutviklingsprogram.

Neil Eckersley har deltatt som utøver i to olympiader. Første gang i Los Angeles lekene i 1984 hvor han som 19-åring vant bronsemedalje, og deretter i 1988 i Korea hvor han også var kaptein for det britiske laget. Eckersley har også en rekke plasseringer og medaljer fra VM og EM, både individuelt og for lag, samt andre store internasjonale stevner.

Neil Eckersley var i perioden 1999-2005 ansatt i det britiske judoforbundet som leder og trener for det britiske juniorlandslaget som vant medaljer i A-turninger i Europacupen, EM og VM. Flere av utøverne fra dette laget har gjort det bra også som seniorer, blant annet europamester og verdensmester Craig Fallon, og Peter Cousins som ble europamester og sølvmedaljør i VM. Både Fallon og Cousins deltok i OL i 2008 for Storbritannia.

Neil Eckersley er medlem av British Schools Judo Commission.
Neil Eckersley er medlem av British Schools Judo Commission.

I tillegg til sin bakgrunn som eliteutøver og juniorlandslagstrener, har Eckersley bred erfaring og utdannelse som gir han kompetanse til å bidra med å utvikle toppidrettskulturen regionalt, samt etablere nødvendige strukturer som er nødvendig for utvikling og oppfølging av unge talenter i Judoregion Vest. Her er et lite utvalg fra hans bakgrunn:
•Member of British Judo Association Performance Directorate
•Member of the British Schools Judo commission
•Assistant Area Technical Director for the North West Judo Association
•Diploma in Sports Coaching and Bachelor of Arts degree in Sports Studies
•Parent Support Adviser
•Lecturer in Performance coaching at Cumbria University

Styret i Judoregion Vest er meget fornøyd med å få engasjert en internasjonal trenerkapasitet, og mener det vil gi klubbene, utøverne og trenerne i regionen et positivt løft.

Som en artig kuriositet kan vi også nevne at Neil Eckersley var en del av laget med unge britiske utøvere som besøkte norske judoklubber på 80-tallet. Laget ble ledet av legendariske Tony Mcconnell som også i en periode var landslagstrener i Norge. Vi håper at Neil kan ha tilsvarende innflytelse på våre regionale utøvere som Tony i sin tid hadde for norsk judo.

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier