338 Views
Madelene Rubinstein brukte OTC i Kroatia som oppkjøring til European Games. FOTO: Sören Starke/EJU
Et innblikk i timeplanen for utøvere på OTC-leiren. FOTO: Martin Thiblin

Olympic training camp (OTC) er et initiativ som ble startet av den Europeiske Judo Union (EJU) for en del år tilbake. Det består av en serie treningsleire på 7-12 dager på ulike steder i Europa gjennom året, der det deltar 400-1000 utøvere fra hele verden. Leirene består kun av randori (sparring) fordelt på 2 økter om dagen og holder svært høyt nivå.

For Norge er disse leirene en god mulighet til å sparre med de beste og se hvor nivået ligger. Utfordringen er at det er dyrt å delta, da man må bo på de offisielle hotellene og prisene skrus opp. Det fører til at vi sjelden er mange fra Norge, noe som er synd. Vi er i gang med å søke støtte fra EJU for OTC deltakelse for flere (de gir slik støtte til flere land/utøvere), så får vi se om det fører til noe.

Denne gangen var det OTC i Kroatia, som og var i forbindelse med en judofestival med ulike arrangementer for alle aldersgrupper. På festivalen var det ca. 1500 deltakere og på OTC 550 utøvere fra 47 nasjoner. Fra Norge deltok Madelene Rubinstein fra Fredrikstad og Rosa Alsgaard fra Ippon (deler av leieren).

For Madelene er dette en del av oppkjøringen til EM/European Games i Minsk 19-23/6, mens for Rosa en del av grunntreningen før konkurranser i sommer. Alt i alt fikk vi det vi kom for og er fornøyde sånn sett.

Neste er nå European Games for Madelene, som er et digert arrangement (større enn vinter OL) og kan kalles et slags OL for Europa. I judo er det og EM og en del av OL kvaliken. Madelene går lørdag 22/6 i 52 kg klassen.

Mye som skjer, så stay tuned.

Martin Thiblin
Landslagstrener
Norges Judoforbund

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier