155 Views

Fredag morgen var det samling på Gardemoen kl 08.00 for tur til Estonian Open i Tartu. I år var det ca 140 juniorer fra Sverige, Finland, Estland, Litauen, Latvia og Norge.

Norges deltagere i Estland. FOTO: Anders Dahlin
Norges deltagere i Estland.
FOTO: Anders Dahlin

Vi har deltatt på denne et par ganger nå, dels for å komme igang med de internasjonale konkurransene, men og fordi arrangørene er veldig gjestfrie og tar bra hand om oss.

Ben som normalt går i -55kg fikk gå opp til -60 kg da det var kun 1 motståndare i -55 kg. Dessverre ble det kun en kamp for Ben denne gangen, men han gjorde bra ifra seg i den kampen.

-66 kg: Linus vant 2 kamper og tapte 2, og endte på en 7. plass. Linus hadde nok dagens hårdaste kast i hans tredje kamp, når han plantet en stakkars Estländare i mattan med en O soto gari.

Herman gikk en tøff första kamp som han tapte. Deretter så ble det 4 seire og en bronse medalje som belønning. Idag var Herman treg i starten og lot motståndarna få dominera første halvdel av kampene. Andre halvdel av kamperna var det Herman som dominerade. Så til neste gang skal vi vekke han litt tidligere ?

I -73 kg hadde vi tre aktive. Marius starta bra, men skadet foten og tapte senere kampen. Matias strakk snilt fram armen og Finnen takket med å kaste han direkte på ippon! Den feilen gjør han ikke flere ganger.

Erik startet med en seier mot en svenske, men senere ble det 2 tap. I andre kampen møtte han samme gutt som forrige året tok 1. plass i denne turneringen. Den gangen var det kattens lek med rotten. I år var Erik mye tøffere og han viste at han gått framover mye under 1 år.

I -90 kg hadde vi Henrik. Henrik startet fin fint med en ippon seier over en fra Latvia. Sen tok det dessverre stopp denna gangen.

Jentene skulle vise seg å være tøffe å håndteres denne gangen.

Synne (-52) virket ikke helt å være i form, men viste at juji gatame er en effektivt måte å vinne kamper på. Med 2 raske juji gatame så var bronsemedaljen til Norge og Synne.

Madde i -57 som med litt sykdom på forhånd heller ikke var helt i form, viste at grunnkapasiten er stor. Så med 3 klare kampseirer, så var det gull igjen for Madelene i turnering.

Cecilie i -63 kg hadde en tøff første kamp mot en rutinert motstander. Det ble derfor rekval og der gjorde hun bedre og bedre ifra seg og tok hjem en bronsemedalje.

-70 kg og Fredrikke fikk 2 kamper, en fra Latvia og en fra Sverige. Fredrikke startet kanon i første kampen mot hun fra Latvia og kastet på en uchi mata. Om Freddy kan fortsette slik gjennom hele kampene blir det jättebra. Nå kontrollerte hun resten av denne kampen og kastet senere den svenske damen på ippon og det ble gull!

Söndag morgon;
Litt frokost og ivei til trening. De ble 4 ne –waza og 4 tachi waza randori. Så en kort pause, så starta lagstevnet.

Stemningen steg og det merktes at lagstevne er noe annet. Alle var engasjerte og ga støtte til sine lagkamerater. Damene møtte i förste kampen Finland der det ble seier. I de neste to ble det såvidt tap mot Sverige og senere Litauen.

For herrene ble det seier mot Finland i første og senere seier i andre mot Estonia. Dermed var Norge i finalen. Der møtte vi Litauen og vi ble slått med 4-2.

Dette var ett riktigt bra initativ fra arrangørene. Alle fikk flere kamper, det ble riktigt god stemning og så tok vi medaljer for både damene og herrene.

Dommerne på dette stevnet holder ikke høy klasse, det vet vi. Men det er noe man ikke kan fokusere på. Det er lett når noe går imot at man blir irritert, fokuserer på dommeren, sutrer for at det ikke går som det burde osv. Her er det viktig å fortsätta holde fokus på de tingene man skal gjøre, om man vil gjøre en bra prestation!

Så dette har vi nå med oss og så får vi hjelpe med å minne hverandre på om dette.

Söndag kveld og vi gjorde vår vanlige kinobesøk. Denne gangen fikk Ben velge film. Han fikk valget fordi han gjorde den beste prestationen under lagstevnet på søndagen. Selv denne gangen ble det en film som var litt annerledes, hvilket gleder undertegnende ?

Som vanlig så håndterer denne gjengen seg på en fantastik måte. Det ble veldig tydlig denne gangen da et av de andre landene ikke gjorde det. Det gleder meg mye at de ikke kun utvikles som judokas, men og som mennesker, noe som henger godt sammen med judo filosofien.

Et stort takk til Tron som var med og hjalp til på denne turen.

Nu ser vi fram emot neste tur.

Vi ses på matta !

Anders Dahlin
Landslagstrener

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier