281 Views

Fredag 12. februar var det klart for avreise til årets første europacup (EC) for kadetter (U18).
Den norske troppen bestod av Filippa Brovold, Rosa Alsgaard, Sigurd Stokke, Stine Marie Røsæg, Kornelius Eilertsen og coach Albin Dal. Destinasjon Fuengirola, sør for Malaga. Oppmøte grytidlig fredag morgen.

Vel framme i Spania etter 4 timers flytur ble vi plukket opp av arrangør og busset til det offsielle hotellet. På EC blir alle lag som kommer med fly hentet og kjørt av arrangør. Akkreditering ble unnagjort i en fei. Et par timer hvile før gjengen fikk tatt seg en halvtimes rolig joggetur. Viktig å bevege seg litt etter flyturen. Stevnet var delt opp i 2 dager. Lette på lørdag og tyngste på søndagen. Innveiing foregår dagen før. For de som ikke har erfaring fra EC så er det et par ting som er viktig å få med seg. 4 utøvere fra hver klasse blir trukket ut tilfeldig innveiing. Her kan man maks veie 5% over vektklassen sin. Hvem som blir trukket ut får man vite i det man ankommer hallen. Da har man ca 45min på å veie seg innen kampstart. Innveiing gikk smertefritt for våre. Etter innveiing var det klart for trekning. Her må coach stille med dress og slips for å slippe inn. Etter trekning fant vi raskt en italiensk restaurant. Viktig med påfyll av karbohydrater for konkurransen dagen etter. Vi gikk gjennom trekning før vi la oss tidlig.

F.v.: Rosa Alsgaard, Stine Marie Røsæg, Filippa Brovold, Sigurd Stokke, Kornelius Eilertsen. Foto: Albin Dal.
F.v.: Rosa Alsgaard, Stine Marie Røsæg, Filippa Brovold, Sigurd Stokke, Kornelius Eilertsen. Foto: Albin Dal.

Lørdag var det Filippa, Rosa og Sigurd som skulle i aksjon.
Filippa vant 1, tapte 1. Vært syk hele uken. Vant en skikkelig krigeseier før det sa stopp i neste. Rosa tapte sin kamp knepent mot italia. Kom bakpå tidlig med yuko imot. Hadde flere gode angrep og nesten sankaku jime som satt. Gikk for holdegrep istedenfor kveling og italieneren klarte å vri seg ut. Sigurd tapte første. Møtte Israel og var den som nok fikk tøffest trekning. Han fikk erfare hvor viktig det er å være tight på grep og overgang til newaza. Alle 3 som slo våre gikk ut i kvartfinalen og dermed ingen rekval. Etter stevnet bar det tilbake på hotellet så Kornelius og Stine fikk veid seg. Etter innveiing var det ny italiensk restaurant. «carb loading» for dag nr 2.

Søndag. Stine og Kornelius i aksjon.
Kornelius vant første på wazari mot en spanjol. Tett kamp han ledet lenge før han dro i land seieren med en osoto kontring siste halvminutt. I neste kamp gjorde en taktisk bommert at det ble tap. En kamp han ledet og tilsyndelatende hadde kontroll på. Viktig erfaring å ta med seg videre. Stine kjempet som hun alltid gjør. Vant første kamp mot portugal på 3 mot 2 shido i golden score. I neste ble det tap mot sølvvinneren fra Italia. I rekvalen ble det ny sliteseier mot en brite. Kastet wazari siste halvminutten og fulgte opp med holdegrep. I rekvalfinalen ble det tap mot spanjol. Her ble hun rett og slett grepet ut. Med 7.plass til slutt skal vi uansett være fornøyd. Hun har både 1 år og flere kg med muskler å legge på seg. Etter stevnet ble det kos på argentinsk biffrestaurant. I klassisk vinner etter konkurranse.

Første EC for disse ungdommene har vært god erfaring. Hele settingen kan oppleves overveldende. Draktsjekk og suteki kontroll til lange pauser mellom kampene. Utøverne takler dette god og viser at de holder nivået ved å vinne og gå jevne kamper. Halvparten har fortsatt 1 år igjen som ungdom. De får bekreftet hvor viktig det er å være god på grep. Vi kan ikke presisere nok hvor utrolig viktig det er å jobbe strukturert med dette. Det er her på dette nivået hvor de som er gode på grep trekker det lengste strået. Vi går også 0-3 mot Italia. Det skal derfor bli godt å reise dit uken etter med påfølgende leir så vi får skikkelig revansje.

Mvh Ungdomslandslagstrener
Albin Dal

Lill Merethe Tjeldvoll

Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier