171 Views
Khusein Dudorkhanov og Gustav Brovold representerer Norge i EC U21. FOTO: Martin Thiblin

Over 1.5 år uten konkurranser og veldig begrenset med treningspartnere på hjemmebane. Nå var det endelig klart for konkurranse for U21 med Europa Cup i Sarajevo (Bosnia & Herzegovina).

Første EC for U21-utøvere

For U21 er Europa Cup det høyeste konkurransenivået. Normalt deltar utøvere fra hele verden, men pga covid var det begrenset til Europa. Hvert land hadde et visst antal plasser basert på antal deltakere tidligere år. Totalt samlet konkurransen 24 nasjoner.

Etter å ha blitt testet ca. 100 ganger før avreise ble vi testet ved ankomst og gikk inn i en boble med strenge restriksjoner. Alt lå under samme tak, så vi har kun sett innsiden av hotellet og flyplassen i Sarajevo denne gangen.

40 utøvere i klassen

Deltakere fra Norge, begge i -66 kg, var Gustav Brovold fra Trondheim JudoKwai og Khusein Dudorkhanov fra Haugesund. Det var 40 utøvere i klassen.

Forventningene før konkurransen var todelt.
Begge utøverne har nivået inne til å hevde seg bra i disse konkurransene. Vi var likevel ikke sikre på hvordan det ville være å konkurrere etter et så lang opphold. Og hvordan det å ha trent med så få partnere ville spille inn.
Mange nasjoner har hatt muligheten til å reise ut mer enn oss. De har flere å trene med på hjemmebane og hatt nasjonale konkurranser. Det kunne gå alle veier, så vi var spent før start.

Treningen og innveiing dagen før gikk bra og etter en god og intensiv oppvarming var begge klare for å gi jernet.

Konkurransedagen

Gustav var først ut allerede i 3. kamp og møtte Lav Divljan fra Bosnia & Herzegovina. Vi hadde grei oversikt over motstanderen, men var og forberedt på at han kunne ha endret en del i perioden uten internasjonale konkurranser.
Før start virket Gustav klar og visste hva han skulle gjøre. Likevel åpner han nølende og går på det vi kan kalle en litt unødvendig scoring helt i starten av kampen. Dette stresser Gustav og han blir for opptatt av å kaste og glemmer forberedelsene til angrepene. Det hele blir litt stakkato. Selv om han er nære ved å kaste, har bosnieren i holdegrep og påfører han 2 straffer ender det med tap.

Vi skal vel være såpass ærlige å si at Gustav var ganske langt unna nivået sitt i denne kampen og kjente seg rusten i konkurranse. Likevel er kampen relativt jevn og med mer internasjonal matching fremover blir dette bra. Rister det av oss, lærer og går videre.

Khusein møtte Akos Barczikay fra Ungarn, som forøvrig hadde gått opp 2 vektklasser under pandemien. Vi var forberedt på at videoene vi hadde sett på forhånd ikke nødvendigvis sa så mye. Det blir en veldig jevn kamp, som bølger frem og tilbake og begge utøverne er nære ved å få scoringer. Kampen går til golden score, Khusein ser pigg ut og åpner best med en serie av gode angrep. Khusein angriper så med en teknikk, er nære ved å kaste. Han prøver å fullføre ved å rulle videre og lander på ryggen uten at Ungarn gjør noe som helst. Det ender med, for oss, en helt uforståelig scoring imot og tap for Khusein. Ungarn tar til slutt bronse.

Khusein følte seg i god form og gjør en god del som er bra. Likevel spiller han ikke på hele sitt reportoar og går feks. i løpet av hele kampen ikke opp i nakken eller inn i kroppen. Han tilpasset seg for mye til motstanderen og ved neste anledning er vi enige om at han skal kjøre mye mer sin judo uavhengig av motstander. Mer internasjonal matching i tiden som kommer, så blir dette spennende.

Videre til treningsleir

Etter å ha evaluert konkurransen og kjørt en god treningsøkt dagen derpå er vi enige om hvor fokuset skal ligge de neste ukene.

De neste 4 ukene skal vi være på leir i Slovakia, Kroatia og Slovenia, før ny Europa Cup for U21 i Tsjekkia i midten av juli. På leirene er også de andre utøverne med.

Vi oppdaterer på Instagram, Facebook og judo.no, så bare å følge med.

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier