222 Views
Den norske heiagjengen! FOTO: Gunnar Reitan.
Den norske heiagjengen! FOTO: Gunnar Reitan.
Henrik Reitan og Anders Dahlin. FOTO: Gunnar Reitan.
Henrik Reitan og Anders Dahlin. FOTO: Gunnar Reitan.

409 deltagere fra 40 land deltok i årets Junior EM. Fra Norge var Madelene Rubinstein og Henrik Reitan tatt ut. Dessverre måtte Madelene trekke seg på grunn av skade.

Vi reiste ned på torsdagen for akkreditering, trekkning og en liten treningsøkt.

Fredag var det lettvekternes dag; -44, -48, -52, -57 for damer og -55, -60, -66, -73 for herrer. Vi ble en stund i hallen for å kjenne på atmosfæren og heia på våre nordiske naboer.

Lørdag morgen var det Henrik sin dag, -90 kg, og resten av vektklassene.

I første kamp møtte Henrik en herre fra Romania som tidligere hadde en 5. plass fra Cadet EM, blant annet. Henrik starta med bra greppning og var aktiv i angrepene. Romeniern fikk snart en shido for passivitet og straks deretter så kasta Henrik en dropp seio som ble belønnet med yuko, 5 poeng. Henrik dro på seg noen shido, men beholdt stillingen og første seier i J-EM var inntatt.

Å vinne kamper i EM er bra siden det bare er de beste med fra hvert land. Klassen til Henrik, – 90 kg, holder et veldig høyt nivå. Det ser vi blant annet ved at sølvvinner fra VM i Cherlyabinsk (1 måned siden), Krisztian Toth fra Ungern, vant her første kampen, men tapte i andre og var da ute av J-EM.

I Henrik sin andre kamp var Knolik fra Hvitrussland motstander. Han vant Europacupen i Litauen der Henrik fikk 5. plass. Men nå var det Henrik som var mest på hugget. Henrik starta veldig bra i greppningen og fikk god kontroll, deretter kom også angrepene. To bra attacker fra Henrik og så fikk han mulighet i ne waza og den tok han, Ippon 10 poeng, på juji gatame! Kampen var over på under minuttet. Kult at Henrik fikk betalt for sin ne waza som han har jobbet hardt med under en lengre periode ?

FOTO: Gunnar Reitan.
FOTO: Gunnar Reitan.

I tredje kampen sto en Spanjol som motstander. Han hadde tidligere slått ut den som var ranket nr. 1. Spanjolen var litt raskere og bedre i greppningen og Henrik ble etter. Når det var 1,5 minutt igjen prøvde Henrik seg på en o soto gari, men spanjolen var våken og kontret og kampen var over. Men siden Henrik hadde kommet seg til kvartfinale så ble det rekval og mulighet til bronse.

I neste kamp stod en mann fra Nederland klar. Henrik gjør en bra kamp, men det rekker ikke helt til denne gang og han får nøye seg med en 7. plass. De to han tapte mot endte begge på 3.plass, så nå vet han hvor nivået ligger og har 1 år på seg til neste gang.

Målet med deltakelse på J-EM denne gang var å skaffe seg mesterskapserfaring og det klarte han jo veldig bra sin 7.plass i sitt første mesterskap. Bra gjort Henrik og takk til alle som har bidratt til dette, spesielt til foreldrene, Tron, treningsgruppen og landslaget. Som en klok kvinne/mann har sagt tidligere; ensam er sterk men sammen er vi enda sterkere.

Nå ser vi fremover og neste turnering er allerede til helgen med J-SWOP for ungdom og junior.

Vi ses på matta!

Anders Dahlin
Landslagstrener

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier