261 Views

Reisen startet med fly til Frankfurt og videre til Praha, der arrangøren hentet oss med buss for videre ferd til Teplice. Med på denne turen var Rosa Alsgaard og Stine Marie Røsæg + undertegnende som coach.

Dette var en av det største Europacupene for cadets, hele 736 deltagere fra 29 land.

Våre to jenter konkurrerte på søndag.
Rosa som gjorde sitt förste stevne i -57 kg på internasjoanalt nivå, hadde en jente fra Ungarn i første kamp. Rosa startet aggressivt og med full fart, noe som mange ganger gjør at hun får overtak i kampen. Denne gang så var motstanderen med på dette og det var en jevn start. Snart hadde damen fra Ungarn funnet ut hvordan hun skulle greppe og tok over kampen, med kast og rett i holdegrep og kampen var slutt. Rosa har jobba på bra med teknikktrening og grepstrening og hun har utviklet seg bra. Det er bare å fortsette med målrettet trening så kommer hun straks opp ett nivå til.

Oppvarming. Foto: Anders Dahlin
Oppvarming. Foto: Anders Dahlin

Stine startet også mot en dame fra Ungarn. Stine jobbet bra med grepet og tok bort armen den andre ønsket å ha i nakken slik at Stine fikk sitt ønsket grep. Den andre fikk shido for passivitet og ble litt stressa over at hun ikke fikk sitt grep og gjorde et angrep uten å ha bra grep, noe som Stine utnyttet rask og kastet og fulgte opp med holdegrep for Ippon.

I kamp nr. 2 sto en dame fra Østerrike som var ranket nr 6 på stevnet. Her kom Stine bakpå i grepskampen og gjorde en liten feil, noe som den andre utnyttet og det ble kast og holdegrep, og kampen var over. Stine viste også at hun jobber bra med grepstrening hjemme og har tatt noen skritt her. Stort pluss at hun nå og kan kaste, både høyre og venstre. Så fortsett med målrettet trening, fremfor alt med grep, så kommer det bli flere kampseier framover.

Dessverre fikk ingen av jentene rekval denne gang.

Vi var i hallen etterpå og så en stund på stevnet, deretter dro vi til hotellet og tok 1 time trening på grep og posisjon, sammen med noen svensker fra Halmstad som ønsket å være med.

Søndagen ble avsluttet med at vi gikk ut og spiste med svenskene og senere på kvelden så var det disco for alle på stevnet på en fin teater inne i byen som de hadde leid for judoen. Klokka 23.00 var de tilbake på hotellet, fornøyde og slitne etter en lang dag.

Det er en fornøyelse å være ute med de norske utøverne på tur. De oppfører seg bra, lytter, viser respekt og hjelper til å gjøre reisen moro. Ja, man kan si flere ting, men det holder for denne gang.

Vi ses på matta!

Anders Dahlin

Lill Merethe Tjeldvoll

Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier