159 Views

På turen til Europacup i Dubrovnik var to utøvere, Marius Jacobsen (-73kg) og Henrik Reitan (-100kg), en dommer Thom Hallum og to coacher Tommy Steensnæs og Anders Dahlin.

Etter litt snøuvær når vi dro fra Norge så kom vi ned til 18 grader og sol, det var herlig!

Startet med akkreditering, innveiing for Marius, litt spising og deretter var det dags å gi puten en klem.

Lørdag og kamp for Marius. Han hadde en fra Kroatia i første kamp. Marius slet med å få sitt grep og kom aldri riktig inn i kampen dessverre. Så det blir hjem og trene hardt på grep.

Stevnet varte ikke så lenge så vi fikk tid til å ta en tur i gamlebyen som var veldig fint. Det som man virkelig må si om Dubrovnik er at det er veldig vakkert, vel verdt en tur hit!

Søndag og Henrik sin tur å gå opp på matta. I første kamp hadde han en fra Polen. Av en eller annet grunn så har Henrik ikke vunnet mot noen fra Polen tidligere. Men nå er den grensen sprekt i form av en Uchi mata for yoku. I andre kamp mot en fra Serbia så tok Henrik først mulighet i ne-waza og så var den kampen over med ett holdegrep.

Henrik Reitan i finalen. Foto: Thom Hallum
Henrik Reitan i finalen. Foto: Thom Hallum

Semifinale mot en Tysker som har gjort det bra som junior. Henrik gjorde en veldig bra kamp, til tross for at han fikk en ribbens skade under kampen. Det ble scoring på Harai goshi og armbend og Henrik var klar for final.
I finalen stod forrige års Europamester for junior, fra Montenegro. Det ble en jevn kamp der begge dro på seg 2 shido. I mine øyne så var dessverre dommerne lit for mye påvirket av publikum her. Mot slutten prøvde Henrik med en Hiza guruma med tapte balansen og lande på rygg og de dømte ippon for den andre. Ikke helt tilfreds med den bedømmingen heller (mange dommere kom og fortalte at de var enige med at denne kampen ikke var helt riktig dømt), men sånn er det ibland. Det viktigste er at Henrik gjorde en veldig bra kamp og klarte og fokusere på kampen og ikke på det vonde ribbenet, det kan han ta med seg.

Sølv til Reitan! Foto: EJU
2. plass til Henrik! Foto: EJU

En 2. plass på Europa cup for senior er veldig bra jobba!
Henrik har nå tatt seg opp på en 4. plass på Europarankingen for senior, i hans første år som senior. Målet for i år er at han skal være blant de 10 beste på denne ranking, det ser jo bra ut! Men nå er det viktig at fortsette jobben med å utvikles. Det går aldri an å stoppe og tenke at nå holder dette. Vil man ta flere medaljer og ta neste skritt så er det fortsatt like hard jobb som gjelder.

Det var også ekstra moro at vi hadde en dommer med på turen denne gang, vi blir jo mer lik en hel gruppe. Thom gjorde det og veldig bra og fikk bra tilbakemelding på sin dømming og gikk opp 100 plasseringer på dommer rankinglisten.

Takk til Tommy for bra assistanse!

Vi ses på matta!
Anders Dahlin

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier