610 Views

Coronasituasjonen har vært utfordrende for alle, også for landslaget. Vi er privilegerte og takknemlige for at vi har kunnet trene judo gjennom hele perioden pga. unntaket for toppidrett, men med få utøvere og uten mulighet til å reise ut har det vært krevende å holde trykket oppe i perioder.

Kornelius Eilertsen og Sigurd Stokke på treningsleir i Slovakia. FOTO: Martin Thiblin

Trening under korona

Spørsmålet vi har stilt oss selv hele veien har vært: Hvordan kan vi skape utvikling under gjeldende forhold? Det har handlet mye om å akseptere situasjonen og ha et tankesett om å fokusere på det vi kan påvirke og gjøre noe med. Det er selvsagt lov og helt naturlig å bli lei seg/skuffet/frustrert i en slik periode, men det må jobbes med å relativt raskt komme tilbake til et fokus som kan skape utvikling. Det handler om å hele tiden se mulighetene.

For å få det til har vi jobbet med flere områder vi kanskje ikke hadde hatt muligheten til ellers, så sånn sett har det vært positivt å ha mye tid hjemme. Vi har jobbet mye teknisk på nye bevegelser/teknikker, bygget en bedre base i ne waza (bakkekamp), tatt store steg fysisk, pushet treningsmengden for å kjenne litt på grensene og trent mye turn både for koordinasjon og styrke. Det har på ingen måte vært lett og har krevd mye av alle, men utøverne har vært fantastiske og virkelig jobbet hardt med seg selv.

De kunne gitt opp, men har stått i det og klart å få til utvikling i en utrolig vanskelig tid, som er imponerende og noe de kan ta med seg som verdifull læring både i idrettskarrieren og livet videre.

Første treningsleir på over et år

For første gang på over 1 år var det klart for leir i Samorin i Slovakia. Planen var at alle skulle være med, men pga. eksamener måtte dessverre noen bli hjemme, så utøverne denne gangen var Kornelius Eilertsen fra Sande Sportsklubb og Sigurd Stokke fra Ippon Judoklubb. Med som trener var Martin Thiblin.

Leieren foregikk på X-Bionic Sphere Hotel, som er et enormt (over 1 million kvadratmeter) og fantastisk fint treningsanlegg med fasiliteter for 26 ulike idretter. I tillegg til alle testrutiner for reise må alle som skal inn (inkludert ansatte) testes ved inngangen og i karantene til svaret kommer (noen timer). Vi fikk ikke lov til å forlate anlegget under perioden vi var der.

Det var ca. 150 deltakere på leieren fra ca. 10 nasjoner. Altså ikke en stor leir, men nivået var bra og spesielt i 90 kg, der Kornelius konkurrerer. Etter så lang tid uten leir er det viktig å ta det gradvis, slik at man unngår skader. Planen var derfor å ha hyppige økter med litt færre runder og være smarte og kjenne på kroppen underveis. Totalt ble det 10 økter judo og 1 økt styrke.

Det gikk bedre enn forventet på alle områder. Både hvor mye utøverne tålte av trening og judomessig. Begge som var med har tatt store steg og så langt ser det ut til at vi har klart å skape utvikling og komme nærmere gjennom coronaperioden, noe utøverne skal være utrolig stolte av. Det blir spennende i tiden som kommer.

Planer for sommeren

Nå er det noen dager egentrening i karantene før vi reiser til ny leir i Polen i slutten av mai. Til sommeren planlegger vi å ligge ute på konkurranser og leire i 5-6 uker og det blir deilig å komme i gang med konkurranser.

Det planlegges og leire i Norge i sommer, så sørg for å komme dit så godt forberedt som overhodet mulig. Hold motet oppe og se etter muligheter. Det finnes alltid noe man kan utvikle. Vi gleder oss VELDIG til å komme skikkelig i gang.

Martin Thiblin, Landslagstrener.

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier