Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Katatrening på Levanger

Helga 7-8 mars ble det holdt samling på Levanger. Nage no kata sto på tapeten, og samlinga ble arrangert i Levanger Judoklubbs Eiendomsmegler 1-hallen.

FOTO: Levanger JK

FOTO: Levanger JK

FOTO: Levanger JK

FOTO: Levanger JK

FOTO: Levanger JK

FOTO: Levanger JK

Store og små fra hele Trøndelag fikk testet ut et relativt hardt underlag, og fikk en fin-fin seilas gjennom nage no kata.

Totalt var det 25-30 stykk som deltok, og det må bemerkes at yngste deltaker var ca 10 år. Instruktør for helga var Ronald Guttormsen, med hjelp fra klubbkompis Ole Johnny Pettersen.

Initiativtakere til samlinga var Alf Birger og Ronald, som sammen hadde tenkt ut at dette slettes ikke var en dum ide.

I tillegg til selve uttestinga av serie 2-3-4, ble det helt på tampen av lørdags ettermiddag arranget «1st Levanger kata tournament». Dette ble en kanonbra gjennomgang av alt det som var blitt absorbert det siste døgn.

I tillegg til de modige utøvere som stilte opp med sin kata, kunne flere av de oppmøtte prøve seg som dommere. Det var ingen store forskjeller mellom de som deltok, og sannelig var det utrolig likt mellom dommerene også.

Teknikkseriene, og de enkelte teknikkene, fikk en lett gjennomgang. Detaljene ble kun tatt frem der det ble funnet hensiktsmessig. Det ble trukket slutninger mellom «kata for treningens skyld», «kata for gradering» og «kata for konkurransens skyld».

Instruktøren delte sine erfaringer fra sin karriere, både heldige og uheldige, med deltakerne, og konsekvenser i forhold til formålet med kata ble luftet.

Masse humor, enda mer latter, litt fortvilelse og noe undring, men selvsagt masse kunskap kan være en måte å sammenfatte denne helgas aktivitet.

Neste runde i Levanger kommer til å ta for seg katame no kata. I tillegg ryktes det om «2nd Levanger Kata Tournament».

Trøndelag og omegn oppfordres til å følge med på judoforbundets terminliste.

Skribent og Instruktør

Ronald Guttormsen 4.d


Publisert 20. mars 2014, kl. 16:29 (sist oppdatert: 22. desember 2014, kl. 16:36) av Kristoffer Halmøy

Legg igjen en kommentar