Norges Judoforbund

NJF tekst
Skriv ut artikkel

Referat Knøttejudo trenerkurs i Bodø

Helgen 20. og 21. september 2019 ble det avholdt Trenerkurs for judotrenere av barn i aldersgruppen 3-8 år. Kurset ble avholdt i Judoregion Nord, i Bodø Judo Clubs dojo.

Kurset har også teoretiske elementer med nyttig læring og relevante diskusjoner for trenerne. Foto: Kim Andersen

Alle deltakere sammen med Wellington Martins og Kevin. Foto: Kim Andersen

Det var 6 kursdeltagere, 3 fra Mosjøen Judoklubb og 3 fra vertsklubben, Bodø Judo Club. Wellington G. Martins var kursholder fra Norges Judoforbund. Kursopplegget er utviklet av Stian O. Jespersen, NJJK. Tilrettelegger, sjåfør og kaffekoker for helgen var Kim G. Andersen, BJC.

Det ble avholdt kurs fra kl. 18 – 21 på fredag og fra 9 – 18 på lørdag. Begge dagene var det gjennomgang av de pedagogiske elementene for hvordan
man forholder seg og håndterer barn og barns foresatte / foreldre i møte med Judo. Kurset ble også gjennomgått med praksis og lettfattelig teori, der deltakere og kursholder var med og diskuterte forskjellige situasjoner og løsninger. Deltakerne syntes dette var lærerikt og nyttig der barns læring, aktivitet og
utfordringer stod i fokus.

Uttalelse fra Mosjøen JK:
«Vi i Mosjøen Judoklubb kommer til å ta i bruk det vi har lært. Under praksis delen fikk vi besøk av 6 år gamle Kevin som dagens trener. Der ble vi «voksne» drillet med forskjellige leker til «oppvarming». Wellington styrte pausene mellom øktene, og dette ble gjort for å få kursdeltakerne til å se og lære reaksjonsmønstret hos barn under lek og når pausene kom. Dette var utrolig moro og lærerikt.»

Etter at kurset var vel gjennomført dro vi på Egon og spiste og hadde det koselig og sosialt 🙂

Meget bra opplegg!

Skrevet av kursdeltaker
Chriss R H Jacobsen
Mosjøen JK.


Publisert 25. september 2019, kl. 11:01 (sist oppdatert: 3. oktober 2019, kl. 16:31) av Lill Merethe Tjeldvoll

Legg igjen en kommentar