Norges Judoforbund

NJF tekst

Internasjonal ryggmerking

n2009_ryggmerker_thumb

Følgende er en beskrivelse av EJU/IJF sine krav til ryggmerking på judodrakter som angår utøvere som deltar internasjonalt.

RyggmerkingKravene gjelder for alle som deltar på følgende stevner:

  • Europacup, Senior/u21/u18
  • Veteranstevner/-mesterskap
  • World Cup/Grand Slam/Grand Prix
  • Europamesterskap
  • Verdensmesterskap

Årsaken til innføring av det nye systemet med ryggmerking kommer av ønsket om mer enhetlig presentasjon av utøvere og offisielle stevner. Uttrykket for tilskuere og media skal forbedres. Dessuten kan arrangøren selge ryggplassen til forskjellige sponsorer for hvert stevne enklere enn før.

Man blir diskvalifisert fra deltagelse hvis man stiller til start uten korrekt ryggmerking. Ansvaret for å ha merker på drakten og bestille merker ligger på den enkelte utøver.

n2009_ryggmerker_03_thumb

Merkene MÅ bestilles fra www.mybacknumber.com, det tillates ikke andre produsenter. Betaling skjer via kredittkort. Leveringstid er opp til 4 uker.

De nye ryggmerkene består av to deler. Den første skal inneholde navn og nasjonal forkortelse. Disse må sys på av den enkelte utøver, og skal være på drakten fast. Den andre delen består av sponsormerke og stevnepresentasjon med fargekoder for hvert enkelt arrangement. Disse blir delt ut under akkreditering. Merkene har et lim som festes på 10 sek. på drakten, og kan fjernes etter konkurransedagen. Kvaliteten og holdbarheten er godkjent av dommerkommisjonen i IJF.

Det anbefales at alle aktuelle utøvere bestiller minimum 3 merker. For både blå og hvit drakt, og et ekstra sett. Informasjon om påsying følger med bestillingen.


Sideoppdatering: 10. januar 2019, kl. 11:02