Judotrener Øyvind Klyve i Asker Judoklubb.

Foto: judobilder.org / Christian Wolff

Judotreneren

Judotreneren er for de fleste utøvere den første og viktigste personen de møter på matta. I tillegg til å lære utøvere judo, kan en judotrener påvirke barn og ungdoms samarbeidsevne, generelle mestringsfølelse og sosiale kompetanse, for å nevne noe.

Som trener har man et stort ansvar, men også mulighet til å påvirke og hjelpe barn og ungdom. Treneren har stor betydning i arbeidet med forebygging av blant annet mobbing, doping, seksuell trakassering, spiseforstyrrelser og skader.

Si #STOPP til alle former for diskriminering i norsk idrett!

Lyst til å bli en bedre trener? Ta trenerattesten nå!

Last ned IJF-appen, et nyttig verktøy for trenere!

Jeg er judotrener fordi jeg får glede av å se den idrettsgleden et barn får av å delta på en judotrening. Personlig får jeg også en bedre forståelse av Judo, og jeg utvikler meg selv ved å bli utfordret av mine utøvere på spørsmål om «hva-hvorfor-hvordan.

Ida Ruiken, trener
Snø Judoklubb

Last ned SKADEFRI app!

Judotrenerløftet

NJF har vært så heldig å få tildelt en svært generøs pengegave fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektet «Judotrenerløftet». Prosjektet startet 1. desember 2020 og har en varighet på tre år.

NJF ønsker gjennom prosjektet å støtte klubber til å utvikle trenerne sine, og vi tilbyr derfor de som trener ungdom og unge trenere (13-26 år) gratis trenerutdanning, samt egen mentor. 

Vi tror og håper at dette fører til enda flere og bedre trenere. 

Vi skal løfte frem klubbtrenere for ungdom og styrke deres kompetanse. Vi skal tilrettelegge så ungdom og unge voksne kan bli trenere, og gi dem en reell innflytelse på eget trenervirke.

Sunn idrett er et satsingsområde i Norges idrettsforbund med mål om å spre kunnskap om idrettsernæring og fremme sunne idrettsmiljøer med gode holdninger og verdier knyttet til mat, kropp, helse og prestasjon.

Vil du bli judotrener?

Dersom du ønsker å bli judotrener, anbefaler vi deg å starte som hjelpetrener i egen klubb. NJF arrangerer hjelpetrenerkurs som er et tilbud til alle som ønsker å bli judotrenere.

Etter hvert kan du bli hovedtrener for et parti og kombinere dette med NJFs Trener 1 og Trener 2 utdannelse. Disse kursene er godkjente av Norges Idrettsforbund, og krever litt mer av deltakerne.

Engasjerte og ivrige trenere vil NJF hjelpe til utvikling, gjennom etterutdanning, topptrenerutdanning og internasjonal utdanning.

NJFs trenerkurs er godkjente av Norges Idrettsforbund og oppfyller krav i henhold til Trenerløypa. Vi tilbyr kurs på alle nivåer.

NJF er behjelpelig om du vil vite mer om trenerprosjektet eller om du har spørsmål knyttet til trenerutdanningen.

NJF tilbyr jevnlig kurs for deg som ønsker å bli trener eller for deg som er trener og ønsker å oppdatere deg.

Jeg er judotrener først og fremst fordi jeg har både fått, og lært, veldig mye fra klubben min. Å dele min kunnskap og erfaring med unge judoutøvere er en måte å bidra på i klubben. Jeg tenker at å jobbe med det man brenner for, er mye bedre enn å jobbe bare for pengenes skyld. 

Yoan Tutunarov, trener Ippon Judoklubb

Nyhetsarkiv

 • Bli med på trenerfestivalen!
  Trenerfestivalen er nytt NJF-konsept for norske judotrenere!
 • NIF lanserer Trenerattesten
  Lyst til å bli en enda bedre trener? Ta trenerattesten!
 • Sommerjobb som judotrener i Oslo
  Er du mellom 16 og 25 og har lyst til å jobbe som judotrener i sommer?
 • IJF Academy: Kurs for judotrenere og ledere
  Du kan nå søke på to ulike utdanninger i regi av IJF.
 • 2,5 millioner til Judotrenerløftet!
  Judoforbundet har igjen fått en svært generøs tildeling fra Sparebankstiftelsen DNB. Prosjektet «Judotrenerløftet» skal skape flere og bedre trenere i norsk judo. Trenerutvikling er et etterlengtet satsningsområde, og det er på høy tid at trenere får den oppmerksomhet og støtte
 • Fysisk treningsprogram for judoutøvere og klubber
  Det er fremdeles er uvisst når vi kan starte opp med normal judotrening. Men for klubber og utøvere som ønsker å trene fysisk har vi nå en gledelig nyhet; et 8 ukers treningsprogram utarbeidet av landslagstrener Martin Thiblin. Treningsprogrammet har

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier