Norges Judoforbund

NJF tekst

NM-veka 2019

På denne siden vil informasjon om NM-veka legges ut fortløpende.

NM-veka 2019 vil finne sted i uke 26 i Stavanger-regionen.

Du kan lese mer om selve arrangementet her, og om både judo og de andre idrettene som deltar.

NM Senior individuelt og lag

Fra NM-veka 2018. FOTO: Christian Wolff/judobilder.org

Judo-NM 2019 for senior vil være del av NM-veka, og avholdes 29. og 30. juni, hvor vi har fått tildelt lokalet Stavanger Idrettshall. Stavanger judoklubb er teknisk arrangør.

Arrangementet består av både individuelle klasser, inkludert åpne klasser, og lag-mesterskap.

Påmeldingen er nå åpnet. Påmelding til lag-konkurransen gjøres som vanlig direkte til arrangørklubb.

Dommeruttak vil skje etter ordinær påmeldingsfrist.

Ta kontakt med Christian Wolff eller Stevneleder for mer informasjon.

Hva er NM-veka?

Etter fjorårets suksess arrangerer norsk idrett NM-veka for andre gang. Arrangementet er et samarbeid mellom NRK, Norges Idrettsforbund og Særforbund, med Norsk Tipping som hovedsponsor. I fjor deltok over 1000 deltakere fra 24 forskjellige idretter under den fem dager lange idrettsfesten som ble sendt direkte på NRK. I 2019 vil NM-veka arrangeres på ny i Stavangerregionen, denne gangen med over 40 idretter på programmet.

NM-veka er et arrangement basert på en svensk modell, som består i å samle mange mindre og større Norgesmesterskap over én uke. Formålet er å samle enkeltstående NM-konkurranser til et større event, som igjen skaper økt mediedekning. Partene vil gjennom dette skape et nasjonalt medieprodukt, og oppnå økt eksponering, interesse og rekruttering til idrettene som inngår i NM-veka.

Kongepokalene ble i 2018 vunnet av Geir Bjerknes (BK judo) og Rosa Alsgaard (Ippon Judoklubb). FOTO: Christian Wolff/judobilder.org

Judo, som er en liten idrett i Norge, sliter med å få medieeksponering og med å gjøre idretten vår synlig. Takket være samarbeidspartner NRK vil publikum vil ha mulighet til å følge norgesmesterskapene på radio, tv og nett. For oss er dette en god mulighet til å synliggjøre judosporten og vise fram våre beste utøvere. Vi vil få selskap av 42 andre idretter fordelt på 26 særforbund. Årets arrangement har 2335 påmeldte deltakere, og 13 kongepokaler skal deles ut. Det vil også være mulighet for å teste ut flere av de ulike idrettene under arrangementet.

Fra 2020 vil NM-veka sommer gå på rundgang i Norge. I tillegg utvides NM-veka til vinteren, i første omgang blir dette utført som et pilotprosjekt i uke 13 i 2020 på Lillehammer. Tildelingen av NM-veka sommer 2020, vinter 2021 og sommer 2021 blir annonsert i løpet av første kvartal 2019. Per dags dato har 11 søkere meldt sin interesse for å arrangere NM-veka 2020 og 2021, en gladnyhet for alle idrettsinteresserte!

Vi ses i Stavanger!


Sideoppdatering: 9. mai 2019, kl. 16:23