345 Views

For en helg – Takk – igjen viste Norges Judoforbund og våre klubber seg frem, på ulike arenaer.

Idrett spiller en stor rolle i mange menneskers liv, og idrettslagene er gjennom sin frivillige virksomhet en viktig og nødvendig del av gode lokalsamfunn. Idrettslagene tilbyr gode og verdifulle fellesskap og sunne oppvekstsvilkår. Idrett bidrar til god helse, tilhørighet, stolthet og fellesskap.

Arrangementer – uten dem, «står vi stille».

Kurs, stevner, /konkurranser og samlinger skaper fellesskap, idrettsglede, mestring og bærekraftig klubbutvikling. Her får man ny kunnskap, opplever mestring og ny læring, her møtes mennesker på tvers av klubbtilhørighet, alder og kjønn. Her involveres foreldre/foresatte, her engasjeres andre medlemmer i klubben – som frivillige.

Vi gjør noe sammen – for andre og hverandre.

Internasjonalt

Vi hadde 3 trenere og 4 utøvere (også foreldre) på U18 Europacup i Berlin, disse var denne gangen fra Levanger Judoklubb, Trondheim Judokwai og Ippon Judo & BJJ, dette som klubbaktivitet – hvor utøverne er en del av NJF sin utviklingsgruppe og har kvalifisert seg til EC deltagelse gjennom vårt opplegg og uttakskriterier.

Dette er ett steg på en eventuell videre vei som toppidrettsutøver og vi vet at dette er helt avhengig av god klubbdrift – fra barneidretten og oppover.

U18 er de som er våre fremtidige toppidrettsutøvere, hvem av dem som vil «gå hele veien», det vet vi ikke i dag – og det viktigste er nettopp å følge drømmen om å bli God i Judo som 15-17 åring. Sette seg mål – Jobbe for å nå dem, sammen.

Margrethe Wiiger (nr. 2 fra venstre) dømte på EC U21 i Polen. Foto: Marcin Klimczak

En av dommerne våre var også i aksjon – Margrethe Wiiger dømte på Europacup U21 i Polen denne helgen. Dette er et ledd av hennes oppkjøring mot eksamen for IJF B-lisens i juni.

Sandnes Judoklubb arrangerte barnestevne og regions mesterskap
Regionsmesterskap i Judoregion Vest. Foto: Privat

Her var det totalt 107 startende – 88 deltagere, fra henholdsvis Bergen Judo Klubb, Gausel Judoklubb, Haugesund Atletklubb, Sandnes Judoklubb, Sola Judoklubb, Stavanger Judoklubb, Judoklubb Stord og Strand Judoklubb. Bergen Judoklubb ble beste klubb.

Vi takker Sandnes Judoklubb for flott tilrettelegging og gjennomføring.

C-dommerkurs 13 og 14.april Bærum/Sande
Praksis på C-dommerkurs. Foto: Tore Fauske Haugen / NJF

Det ble arrangert C-dommerkurs i helgen, hvor Tommy Aadahl Olsen var kursholder, samt at Alf Uhre og Asgeir Skaanes var med begge dagene. Det var hele 27 deltagere – hvorav 10 jenter/kvinner, fra henholdsvis Ippon Judo & BJJ, Larvik Judoklubb, Oslo Judoklubb, Ringerike Judoklubb og Sande SK Judo. Aldersmessig var deltagerne fra 13 til 45 år.

Lørdag var det teori/praksis hos Ippon og søndag var det dømming under Østlandscup i Sande, for alle deltagerne.  Hvor de selvfølgelig ble fulgt opp før, under og etter kampene/turneringen. Det å ha teori/praksis trening lørdag og så delta på ØstalndsCup søndag var meget lurt, tusen takk til Sande SK Judo også. Vi er imponerte over kursopplegget og takker Tommy, Alf og Asgeir for gjennomføringen. Dommere er helt avgjørende i all idrett, og vi er veldig imponert over alle deltagerne i helgen, det å være dommer kan være en utfordrende rolle – Gratulerer og Bra gjort alle sammen.

Det er viktig at disse nå følges opp videre, både fra klubb og oss i NJF, dommere må som utøvere – trene på å dømme, så her håper vi flere klubber kanskje lager egne klubbarrangementer og/eller samarbeider med naboklubbene.

ØstlandsCup i Sande søndag 14.april

Sande sportsklubb Judo arrangerte igjen Østlandscup, denne gangen for for U9/U11/U13 og alle paraklasser. Det ble ikke ungdomsklasser denne gangen, da Sandehallen er opptatt senere på dagen.
Totalt 110 påmeldte fra henholdsvis Asker Judoklubb, BK-Judo, Budosør Judoclub, Fredrikstad Kampsportklubb, Sagene Judo/Godai, Ippon Judo & BJJ, Larvik Judoklubb, Lier Judoklubb, MIF Judo, Oslo Judoklubb, Ringerike Judoklubb, Sande Sportsklubb Judo og Vikersund Judoklubb.

Tusen takk til alle deltagerne, klubbtrenere og foreldre/foresatte som følger sine respektive. Det kan oppleves skummelt med konkurranser for mange av disse unge, så både trenerrollen, foreldrerollen og dommerne er viktige i å trygge barna, og bidra til å skape gode opplevelser og mestring.

Tusen takk til arrangørklubbene Sandnes Judoklubb og Sande Sportsklubb Judo.

Hilsen Tore Fauske Haugen, sportssjef/trenerutvikler

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Sosiale medier