143 Views
Nytt år, ny stevnekomite – hva skjer?

Undertegnede ble valgt til ny leder av stevnekomiteen i desember 2021. En oppgave som både er spennende og utfordrende. Jeg tar over etter Christian Wolff, som har gjort en formidabel jobb i mange år. Heldigvis så har ikke Christian gitt seg riktig enda, men fortsetter som medlem i komiteen.

Vi har akkurat fått “konstituert oss” og begynner så smått å se fremover. I første “bølge” er det dette vi kommer til å jobbe med:

Smoothcomp – Nytt turneringssystem

Vi har siden sommer 2021 testet ut et nytt turneringssystem: Smoothcomp. Dette er et online turneringssystem som også det Svenske judoforbundet har valgt som sin arrangørplattform. Etter å ha kjørt noen testsystemer på denne plattformen, blant annet Landsstevne (Ippon), Østlandscup (Sande) og NM (Fredrikstad), har NJF valgt å få videre med Smoothcomp som sin strategiske arrangørplattform. Mye av tiden til stevnekomiteen vil derfor bli brukt til følgende:

  • Tilrettelegge for en norsk arrangørplattform. Dette betyr at vi får en egen side på Smoothcomp, der alle norske judostevner (og andre arrangementer) blir liggende under.
  • Tilrettelegge for gode mal-konkurranser, slik at det blir enkelt for alle arrangører å ta i bruk Smoothcomp. En kan da kopiere et ferdig oppsett som er +90% ferdig til bruk.
  • Smoothcomp kurs for arrangører. Vi ser for oss både nettmøter og e-læring.

Ta gjerne en titt på den Svenske arrangørplattformen på Smoothcomp

Ellers har Ippon skrevet kort om Smoothcom her (ippon.no)

Årshjul – mer aktivitet?

En annen ting vi ønsker å se på er muligheten for en “fast” terminliste/årshjul. For de større stevnene (NorgesCup) så vil vi unngå at de krasjer med store stevner i utlandet (Sverige, Danmark), men samtidig kan dette hjelpe oss med å finne perioder der det passer å ha lokale og regionale stevner. Vi ønsker deretter å gå i dialog med regioner/klubber for å få til flere stevner. Arrangementer skaper aktivitet, som igjen er bra for utviklingen av norsk judo.

På vegne av Stevnekomiteen,

Alexander Aamodt

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier