525 Views
Grace Bullen kom på ungdomssamlingen og fortalte om sin vei til VM-gull.

22.-23. juni arrangerte vi en nettverkssamling for ungdom over hele landet. Undertegnede organiserte samlingen og var ansvarlig for programmet.

Lørdagen startet med icebreakere for å bli kjente med hverandre, våkne opp, og å klargjøre hodet til teoretisk etterpå. Vi hadde flere samarbeidsoppgaver som blindebukk med hinder, stein-saks-papir intervall, og stolleken med flere morsomme twister. Vi fikk testet konkurranseinstinktet på deltakerne, og som forventet var dette tilstede.

Videre i lørdagens program kom Grace Bullen for å fortelle om sin fortid, nåtid og fremtid. Fra krigsflyktning til VM gull. Ungdommene satt som tente lys, og alle skulle ha bilder etterpå. Grace var uten tvil en inspirasjon!

Energien var på topp og vi gikk over til en av mine fasinasjoner; Diversity Icebreaker. Dette går ut på å besvare et skjema for å finne ut litt om egen personlighet og egenskaper som så beskrives med en farge. Deltakeren skulle så sammenligne seg selv mot andre, for å finne forskjeller, likheter, fordeler og utfordringer med samarbeid med andre farger. Flere syntes dette var litt vanskelig, men de forsto poenget med oppgaven.

Det var lagt opp til flere icebreakere på samlingen for å løsne opp stemingen. FOTO: Elise Åkesson

Vi fikk etter dette besøk av Atle Rolstadaas fra Skiforbundet som gikk gjennom kommunikasjon og coaching. Her bygget han videre på fargene fra Diversity Icebreaker. Hvordan kommunisere og tips og triks til coaching og forskjell på begrepene. Her fikk vi flere gøyale samarbeidsoppgaver før programmet dro oss videre mot Lederskap. Tungt tema sent på ettermiddagen, men ungdommene hang med. Her gikk vi gjennom verdier, rollemodeller, egenskaper og hersketeknikker. Jeg har aldri vært så bevisst på mitt eget språkbruk som etter dette. Lørdagen begynte å ta slutt og etter middag avsluttet vi med volleyball i hagen og bading på stranden.

Søndag hadde et noe kortere program, og ble avsluttet etter lunsj. Jeg elsker å starte dagen med mye energi, så igjen hadde vi noen gøyale icebreakere. Vi endte opp å ta flere av disse utendørs for å kunne få litt sol og D-vitaminer. Daimi Akin kom så for å fortelle om seg som tidligere utøver og landslagstrener i kickboxing. Flere fant dette relevant og syntes det var veldig interessant. Siste innslag før lunsj var å samle fargene fra lørdagen for å besvare noen spørsmål om hva deltakerne tenker og synes om forbundet, klubbene og det tilbudet som finnes. Oppsummeringene av svarene blir sendt ut til deltakernes klubber.

Elise Åkesson
Prosjektleder
Norges Judoforbund

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier