420 Views

Vi var så heldige å få støtte fra IJF til å delta på fire Grand Slam og Grand Prix i starten av året med to utøvere. Dessverre ble Kornelius skadet, så det er kun Gustav som har deltatt.

Dette er konkurranser på aller høyeste nivå, der de beste i verden deltar for å kvalifisere seg til OL.

Gustav er første års senior og har et stykke igjen før han kan hevde seg. Planen og målet for i år er derfor å etablere seg på Europa Cup og European Open, som er nivået under og sesongen ble egentlig snudd litt på hodet når denne muligheten dukket opp. Men vi ser på det som en flott erfaring og referanse på nivået der han skal prestere i fremtiden.

I den første konkurransen i Portugal ble dessverre Gustav syk før start og fikk ikke vist det han kan. Dette førte og til at han måtte stå over neste konkurranse som var i Israel.

I Grand Slam i Georgia og Tyrkia går Gustav absolutt godkjente kamper og henger bra med i første halvdel, men foreløpig er motstanderne bedre og mer rutinert og han blir kastet. Gustav får ikke gjennom sin judo på samme måte som i junior og det er en prosess.

For å si litt om nivået på disse konkurransene. I Gustavs vektklasse går både han som er ranket som nr. 1 og han som er nr. 2 i verden ut i andre kamp. Nr. 10 i verden taper 1. kamp.

En liten fun-fact – før konkurransen i Antalya var Gustav ranket over Fabio Basile. Det er han også i etterkant, da den tidligere olympiske mesteren gikk på et tap mot samme utøver som Gustav.
Nå blir det Europacup framover, første stopp Dubrovnik, der flere andre norske utøvere også skal delta.

Foto: Roberts Voskans/SportaFoto. Fra Europacup i Riga tidligere i år.

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Sosiale medier