293 Views

Norgescupstevne Åpen TM ble som vanlig godt gjennomført i år også.

Stevnelederne Johnny Lund og Tommy Leonhardsen sto i spissen for en dyktig arrangørstab som hadde full kontroll gjennom hele stevnet. Med til sammen ca. 270 startende inkludert 80 barn er det mye å holde styr på, men Levanger Judoklubb er rutinerte og godt organiserte så stevnet var ferdig med ordinære klasser kl. 16.00.

Åpent TM 2019. Foto: Christian Wolff / judobilder.org

Deltagelsen i Norgescupen var meget bra og det var som vanlig en svensk delegasjon til stede, hovedsakelig fra Sundsvall og Söderhamn. Ippon JK, NJJK og Sande SK stilte mannsterke, og dominerte også resultatlistene sammen med trønderklubbene. Det er også gledelig at vi ser en økning i deltagere i jenteklassene.

Det var ikke uventet Ippon JK, Trondheim JKw, Sande SK og NJJK som hentet hjem flest medaljer, men Budosør viser at judoen på Sørlandet også er i utvikling. De innkasserte hele 4 gull og en bronse med sine 6 utøvere.

Åpent TM 2019. Foto: Christian Wolff / judobilder.org
Premiepallen i U18 Gutter -55 kg. Foto: Christian Wolff / judobilder.org

Selv om store deler av landslaget var opptatt med treningssamling i Tyrkia, var det også mye bra judo i både aldersbestemte klasser og senior. Brage Brataas (Trondheim JKw) vant stevnets største klasse U21 -73kg (12 utøvere). Gustav Brovold (Trondheim JKw) vant U18 og U21 -60kg. Magnus Rabben Bautz-Holter (Ippon JK) viser meget lovende takter og var dagens mestvinnende med 2 gull og et sølv (-81 kg i U18, U21 og Sr.). Emmeli Ertzaas (Levanger JK) viser også at hun fortsetter fremgangen med gullmedalje i både U18 og U21. I senior herrer var det ringrevene Morten Andersen (BK-Judo), Kim Andersen (Bodø JC) og Geirmund Glendrange (Budosør) som tok hjem seieren.

Dommerne gjorde som vanlig en god jobb og det ble få, om ingen omdiskuterte situasjoner. Det var også lokale dommere som gjorde en meget god figur under barnestevnet, og som vi håper har lyst til å prøve seg på høyere nivå etter hvert.

Jeg hadde ikke muligheten til å overvære samlingen på søndag med Tron Gubberud og Johnny Roaldseth, men ryktene og Facebook sier at det var en super treningssamling.

Se også:

Gratulerer til alle medaljevinnere!

Neste Norgescup er i Bodø 8. juni. Se mer informasjon i terminlisten.

Hilsen
Jørgen Hillestad
President, Norges Judoforbund

Lill Merethe Tjeldvoll

Ansvar: Organisasjon | Telefon: 21 02 98 23 | Mobil: 45253401

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier