126 Views

Norges Judoforbund har mottatt flere forslag som er ment å forbedre stevnene våre og heve kvaliteten på norske judoutøvere. Vi tar i mot innspill fra dere, og vil også diskutere forslagene på Arrangørforum til høsten.

Endringer i Stevnereglementet: Bilde fra utdeling av NC-premier 2014. FOTO: Christian Wolff / Judobilder.org
Utdeling av NC-premier 2014. FOTO: Christian Wolff / Judobilder.org

Forslag til endringer:

1) Dagens NM-organisering fører til inflasjon i NM-titler og utøvere får mange NM-medaljer før de blir seniorutøvere. De fleste andre idretter har ikke offisielt NM for U15, men arrangerer heller landsstevner. I internasjonal judo har man ikke EM og VM før man er U18-utøver.

På bakgrunn av dette foreslås det at NM for U15-klassen blir et uoffisielt mesterskap. I tillegg foreslås det å arrangere en lagkonkurranse for U15 med regionslag for å få med flere utøvere og for å skape samhold.

2) Senior-NM er den høyest rangerte konkurransen i Norge og kårer den beste utøveren uansett aldersklasse. Dagens organisering av Norgesmesterskap i judo gjør at skillet mellom aldersklassene og seniorklassen blir lite synlig. Forslaget er at senior-NM skilles fra de andre NM-klassene og gjør dette til et eget arrangement.

Med denne endringen kan Lag-NM avholdes på samme arrangement som individuelt NM. Tilsvarende med NM for U18 og U21: Individuelle klasser på lørdag og lag-konkurranse på søndag.

3) Det foreslås å innføre internasjonale regler på lagmesterskap i forhold til lagoppstilling og tidspunktet denne må være klar. NJF har i dette tilfellet strengere praksis enn andre land. Konkret vil en endring bety at man kan endre lagoppstillingen for hver lagkamp, og at man ikke trenger å melde inn lagoppsettet to uker i forveien.

I tillegg foreslås det at alle regioner plikter å stille med minst ett lag i hvert lag-NM.

4) Deltakelsen på damesiden er fraværende i lag-NM, både i senior- og i juniorklassen. Et mulig løsning for å få flere lag er å redusere antall vektklasser. Eksempelvis kan man dele inn i -52 kg, -63 kg og +63 kg. Deltakeravgift for lagene settes tilsvarende ned.

5) I Europa-cup er det 4 minutters kamptid for U18-utøvere. Det foreslås derfor å innføre 4 minutters kamptid for U18 i NM, både individuelt og i lag-konkurransen.

6) Det foreslås å innføre 4 minutters kamptid for senior herrer. Dette er med tanke på nivået i norsk judo, hvor 5 minutter er for lenge for gjennomsnittsutøveren. Å redusere kamptiden kan være med på å øke deltakelsen.

Innspill og flere forslag sendes på mail til Fagsjefen innen 12. september.

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier