252 Views

54 engasjerte judoutøvere sloss så busta føyk på judomatta fra fredag 14. mars til søndag 16. mars. Utenfor matta ble det stiftet nye vennskap både i pauser og i Pirbadet.

FOTO: Anne Guro Røsæg
FOTO: Anne Guro Røsæg
FOTO: Anne Guro Røsæg
FOTO: Anne Guro Røsæg
FOTO: Anne Guro Røsæg
FOTO: Anne Guro Røsæg

Skrevet av Anne Guro Røsæg

Judoutøvere mellom 6 og 15 år fra Levanger Judoklubb, Namsos Judo Club, Ålesund Judoklubb og Trondheim Judokwai var samlet på trening på Ila skole forrige helg. Trenerne Tonje Mathisen og Johnny Roaldseth hadde gleden av å trene 54 motiverte og ivrige deltagere.

Treningsglede
Denne helga var det deltagere med beltegrader fra hvitt til brunt belte som trente sammen. Oppvarmingen gikk med til lek og latter blant deltagerne. Selv da var det høy intensitet og engasjement. Trenerne demonstrerte og deltakerne trente på teknikken. Selv om det var treninger i 1,5 time hver dag pluss lagkonkurranse på lørdagen, var det ingen ende på treningsgleden. Gutter og jenter, store som små, var fokuserte og samarbeidet for å få til teknikkene. I løpet av treningene var bakkekamp, kasteteknikker, reaksjonstid og triks for å komme seg ut av holdegrep, blant annet ved å gå opp i bro. De minste synes denne oppgaven var vanskelig i starten men med litt hjelp fra treneren og noen oppgitte sukk klarte de det til slutt.

Lagrandori

På lørdagen var det klart for lagrandori, som er en lagkonkurranse. Da hadde foreldrene kommet for å se og heie på sine barn mens de gikk judokamp. Der ble deltagerne delt inn i ni grupper. Tre grupper utgjorde en pulje. Under lagrandorien var målet å samle flest mulig poeng/ seire for sin gruppe. Noen klarte å vinne mot en større motstander og ble ekstra glade for det.

Neste konkurranse het Japansk rekke. Her ble deltagerne delt inn i to grupper. De minste på ene siden av hallen og de største på den andre siden. Deretter stilte hver gruppe seg på to linjer mot hverandre. De to som sto ovenfor hverandre gikk mot nestemann på motsatt linje av ham selv. Innsatsviljen var på topp. Noen ga alt og kjempet så busta føyk. Heiing og støtte fra foreldre og lagkompiser gjorde at mange fikk energi til å yte ekstra. Etterpå takket de for kampen. Etter konkurransen sto vi igjen med to vinnerlag. Et fra storgruppa og et fra smågruppa.

Bestemannspris
For å runde av helgen, ble det delt ut deltagermedaljer til alle. I tillegg ble det delt ut en bestemannspris som gikk til Adrian Aar Andersen. Han hadde vist en ekstra innsats på treningene. Han hadde også fått de minste ut på matta og vist en ekstra positivitet på og utenfor judomatta.

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier