452 Views

Hele 83 norske deltagere deltok på Nordisk mesterskap i Trollhättan i Sverige. Vi endte opp med 6 nordiske mestere!

Nordisk 2017 – Norske medaljer i u18. Foto: Albin Dal
Nordisk 2017 – Norske medaljer i Senior. Foto: Albin Dal

Flott at så mange stiller i alle klasser fra ungdom til veteraner. Undertegnede hadde gleden av å være der og fikk snakket med mange av dere – utøvere, trenere, foreldre og de andre nordiske presidentene. Jeg fikk mye positivt input og noe vi må prøve å jobbe videre med.

Bil til Trollhättan i Sverige går greit for oss på Østlandet, men litt mer kronglete fra andre kanter i landet. Mesterskapet ble arrangert i Arena Älvhögsborg, med kort gangavstand til hotellene.

Trollhättans Judoklubb var teknisk arrangør og har god erfaring med å arrangere judostevner, bl.a. Trollträffen med ca. 400 deltagere fra Sverige, Norge, Tyskland, Holland og England.

Nordisk ble igjen et stevne med mange deltagere slik det var i 2016 i Larvik. Denne gangen ble det arrangert på 3 matter, noe som viste seg å være minst en matte for lite. Lørdag startet man kl. 08 og var ikke ferdig før ca. kl. 22. Dette ble en lang dag for alle og ikke minst for utøvere og dommerne.

Noe av årsaken til bruk av mer tid er endring av kampreglene, golden score og at 2 waza-ari ikke lenger gir ippon. Det bør i fremtiden ved stevner av slik størrelse brukes 5 matter. Ellers ble stevnet bra arrangert.

Norge fikk 5 gull, 4 sølv og 12 bronse pluss for veteranene 1 gull, 2 sølv og 3 bronse. Gull til Filippa Brovold, Madelene Rubinstein, Vidar Skretting, Cecilie Bolander, Hamza Khan og Jon Erie Prytz – gratulerer som Nordiske mestere. Resultatene kan sees på judoshiai.fi

På lørdag var det også et nordisk president-møte. Agendaen dreide seg hovedsakelig om nordisk samarbeid, og saker på EJU kongressen senere i år. Vi får også utvekslet erfaringer om judo, toppidrett, trener- og dommer-utdanning, utvikling av klubber og bredde. F.eks. har Sverige hatt et prosjekt, Visjon 2020, som de har lykkes godt med. De fikk utøvere til OL i 2016 og de har øket medlemsmassen fra 14.000 til ca. 20.000 medlemmer. Dette gir ideer til hvordan vi også kan jobbe i NJF.

Neste år, 2018, går nordisk mesterskap i Danmark, Hillerød som ligger nær København og Helsingør. I 2019, er det Finland som er arrangør, stedet er Rovaniemi.

Hilsen

Geir Åstorp Reehorst
President NJF

Kristoffer Halmøy

Telefon: 21 02 98 20 | Mobil: 97574991

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier