313 Views

Undertegnede og Generalsekretær Stine Lastein reiste til de nordfinske skoger for å møte kolleger under årets nordiske mesterskap.

Det ble flere norske medajer i årets Nordiske Mesterskap. FOTO: Jørgen Hillestat
NJJK-oppgjør i bronsefinalen. FOTO: Jørgen Hillestad
Visste du at julenissen kan judo? FOTO: Jørgen Hillestad

Mesterskapet ble holdt i SantaSport Olympic Training Center i Rovaniemi. Et imponerende senter for mange idretter, med hotell i samme bygning. Den norske troppen var dessverre litt i det minste laget med 15 utøvere fra henholdsvis NJJK, Levanger, Ippon og Bodø. Mye av grunnen er nok at det ble lagt til 17.mai-helga. De få som deltok viste derimot at nivået var inne. Stevnet ble for øvrig dominert av finner og svensker i og med at de hadde 80% av deltagerne. Danmark, Island og Norge hadde omtrent like store tropper, men mest imponerende var Færøyene med sine 14 utøvere (de er 280 utøvere i sitt forbund). Kavalitetsmessig ser det ut som om svenskene nok er best på det tekniske planet, men at finnene er fysisk meget sterke og tøffe.


Norske medaljer:

2. Felipe do Valle -73 SR
3. Mohammad Reza Sedaghati -90 SR
3. Sigurd Stokke U21 -73
3. Elise Bjørås U21 -52
3. Elise Bjørås U18 -52
3. Leon Wangen U18-55
3. Gabriel Krippendorf U18 -81

Vi gratulerer medaljevinnerne!
Restultater, samt bilder og videoer fra mesterskapet kan lastes ned her.

Som styreleder skal jeg ikke blande meg inn i regionenes planer, men jeg tenker absolutt at dette er et stevne som passer som et utenlandsstevne for våre regioner. Konkurransen er hard nok for mange av våre beste og nestbeste, og det nordiske samarbeidet er viktig. Jeg håper uansett vi blir flere utøvere i Reykjavik til neste år.

Nordisk Møte
Det nordiske møtet var interessant. Det ble presentert en forskningsrapport om kvinner i elitejudo, og Finland presenterte sitt forbund og historie. Ellers fikk alle presidenter presentere sine forbund, og sine fremganger og utfordringer. Vi skulle kanskje ønske det hadde blitt satt av enda mer tid når vi først var samlet, det er nyttig og relevant for oss å utveksle erfaringer på tvers av nasjoner.

Island er neste års arrangør av Nordisk Mesterskap, og vi ble litt oppgitt da de i utgangspunktet hadde satt av 17. mai-helgen i 2020 også. Det ble både nå, som i fjor, presisert at denne helgen er uklok om man ønsker norsk deltagelse. Vi klarte i felleskap å unngå dette og neste års nordisk blir lagt til 25.-26. april i Reykjavik.

Neste møte blir lagt til EJU/IJF-kongressen i Japan, og vi er enige om at vi som en blokk kan ha en tyngre innflytelse politisk, enn om vi står hver for oss.

Vi snakket mye med svenskene i løpet av helgen, og er svært takknemlige for at de nå er villige til å presentere sine strategier og langtidsplaner for oss. De var veldig klare på at man må tenke langsiktig. Generalsekretær har allerede booket møte med svenskenes President og Generalsekretær og vi ser fram til å få gode råd fra dem. Dette tar vi med oss i videre utvikling av vårt strategiarbeid til høsten.


Jørgen Hillestad

President
Norges Judoforbund

Stine Lastein

Generalsekretær | Telefon: 21 02 98 21 | Mobil: 93441760

Norges Judoforbund

Postadresse:
Postboks 5000, 0840 Oslo

Besøksadresse:
Ullevål Stadion
Sognsveien 75K, 0855 Oslo

Judo.no

Ansvarlig redaktør:
Stine Lastein

Kontaktinformasjon

Serviceinformasjon

Sosiale medier